Cine a câștigat dezbaterea dintre candidați? Iohannis: „Nu a fost dezbatere, a fost talk-show”

Publicat: 12 11. 2014, 18:13
Actualizat: 13 11. 2014, 13:09

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, susține că nu a ținut scorul în dezbaterea de marți seară, marele câștigător fiind electoratul. Într-un interviu pentru Reporter Virtual, liderul liberal a spus că, deși el nu a știut dinainte formatul și temele emisiunii, alegătorii au avut parte de o confruntare între cei doi candidați.

„Am văzut că evaluările sunt diferite. Unii consideră că am câștigat puncte, alții consideră că domnul Ponta a câștigat puncte, fiecare cu evaluarea lui. Mie mi s-a părut important să merg la o dezbatere, chit că nu am cunoscut temele, formatul emisiunii pentru că Realitatea TV nu a catadicsit, nici echipa domnului Ponta, să ne transmită și nouă aceste lucruri. M-am dus pentru alegătorii care și-au dorit să vadă această dezbatere și, recunosc, pentru jurnaliștii și analiștii care au dat foarte multe semnale că și ei își doresc o astfel de dezbatere, cum era și normal. Eu mi-aș fi dorit și încă îmi doresc o dezbatere cum se așteaptă lumea să fie una prezidențială. Emisiunea de aseară nu a fost o dezbatere, a fost un talk-show pe teme prezidențiale”, a spus Iohannis, în prima sa apariție după dezbaterea de marți seară.

Acuzat că a venit nepregătit la dezbatere, spre deosebire de Victor Ponta care a venit cu cifre, Klaus Iohannis a explicat că momentul creat de Victor Ponta a fost unul „caraghios”, fiind ca un „elev nepregătit”.

„Domnul Ponta, altceva decât să citească niște cifre de pe niște hârtii pe care le-a cărat după el, s-a văzut că nu știe ce să facă. Eu nu am obiceiul să merg cu hârtii. În mod curios, unii mai superficiali m-au acuzat că nu am venit și eu cu foarte multe cifre și date. Eu știu foarte multe cifre și date, dar nu despre asta e vorba. Președintele nu e prim-ministru. A fost un moment de-a dreptul caraghios. Domnul Ponta mă întreba . Astea sunt încercări de elev nepregătit care citește repede de pe foi”, a explicat liderul PNL.

Întrebat dacă a țipat la contracandidatul său, președintele liberal a criticat atitudinea lui Victor Ponta, respectiv momentele când îl întrerupa.

„Mi se întâmplă destul de rar. De țipat nu prea mi se întâmplă. Aseară a fost nevoie de o creștere a volumului pentru că, în paralel cu mine, a vorbit și domnul Ponta și domnul Rareș Bogdan, amândoi pe timpul meu. Nu m-a enervat, mi s-a părut inoprtună și după ce a făcut-o de două ori, am simțit nevoia să  arăt că nu așa se face o dezbatere la acest nivel”,a mai spus Iohannis.

Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru comentează LIVE A DOUA DEZBATERE dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis, găzduită de B1 TV de la ora 20:00