Cîțu nu renunță la desființarea SIIJ: „Secția specială a fost înființată de Liviu Dragnea, este momentul să îi spunem La revedere lui Dragnea

Publicat: 12 11. 2021, 12:35
Actualizat: 12 11. 2021, 12:56

This browser does not support the video element.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost înființată de Liviu Dragnea și este momentul să spunem „La revedere, Liviu Dragnea”, a declarat președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, în contextul în care Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, cu care liberalii au demarat negocierile pentru un nou Guvern, avea o altă poziție.

„Poziția PNL este foarte clară și aici ar trebui să fim toți foarte clari și transparenți: această secție specială (a fost înființată de Liviu Dragnea. E momentul să spunem: La revedere, Liviu Dragnea”, a spus, vineri, Florin Cîțu.

Liderul liberal a precizat că a desființat SIIJ în Guvern, când a aprobat un proiect de lege.

Ce declarase Marcel Ciolacu

„Mergem să discutăm, să vedem ce negociem”, a conchis  Florin Cîțu, cu referire la discuția cu delegația social-democraților care au fost conduși se Liviu Dragnea.

Actualul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, tot vineri, că România trebuie să găsească soluții pentru a închide MCV-ul, „dar nu prin desființarea SIIJ”.

Liderii PSD și PNL negociază în această perioadă, alături de cei ai UDMR, formarea unei alianțe guvernamentale care să asigure majoritatea la votul din Parlament, după ce două tentative de învestire a unui nou Executiv – după ce Cabinetul Cîțu a fost demis în 5 octombrie prin moțiune de cenzură – au eșuat.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este o structură operativă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției, a cărei operaționalizare a avut loc la data de 23 octombrie 2018.

„În conformitate cu Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, cu modificările și completările ulterioare, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie îşi păstrează competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care, alături de persoanele menționate anterior sunt cercetate şi alte persoane”, conform informațiilor de pe site-ul PÎCCJ.