Marcel Ciolacu: „Trebuie să închidem MCV-ul, dar nu prin desfiinţarea SIIJ”

Marcel Ciolacu: „Trebuie să închidem MCV-ul, dar nu prin desfiinţarea SIIJ”
Presedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, isi ajusteaza masca de protectie pe fata, la Palatul Parlamentului, inainte de a participa la congresul partidului, sambata 22 august 2020, in Bucuresti. Congresul, care a fost organizat online din cauza epidemiei de infectari cu virusul COVID-19, va decide cine va fi urmatorul presedinte al PSD, in cursa pentru sefia partidului inscriindu-se Marcel Ciolacu si fostul ministru Eugen Teodorovici. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 12/11/2021, 11:15

Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că trebuie să se găsească soluții pentru închiderea MCV-ul, „dar nu prin desfiinţarea SIIJ”. El a precizat că este nevoie de găsirea unor soluții prin care să se îmbunătățească activitatea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

„În acea zonă (Justiţie – n.r.) trebuie intervenit şi văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desfiinţarea SIIJ”, spune Marcel Ciolacu.

Ciolacu a transmis şi miercuri că social-democraţii nu vor desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„Am văzut cum a funcţionat justiţia fără SIIJ şi vedem cum funcţionează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim o soluţie să o facem şi mai funcţională”, a declarat liderul PSD.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, înfiinţată în cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi operaţională începând cu 2017, are competenţa exclusivă de a investiga infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase