Contrele Turcan – Gorghiu continuă. Cine e de vină că opoziția e „praf”

Publicat: 04 05. 2017, 13:53
Actualizat: 06 04. 2019, 13:51

„Despre praf: Opoziția contează și e relevantă doar atunci când e prezentă pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câștiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îți exprimi clar și tare poziția politică, dacă votul tău nu e decisiv”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan

Raluca Turcan a afirmat că cei care lipsesc de la mize politice mari fac ca PNL să fie privit ca pactizând cu PSD: „Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac OPOZIȚIA PRAF și întrețin senzația unei complicități subterane cu agenda celor care fac din hoție o virtute. Absențele de ieri din Comisia juridică (cu excepția celei motivate medical dar care trebuia sa aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD”, a mai spus Turcan.

Liderul interimar al PNL a mai spus că nu poate „trece cu vederea” aceste absențe.

„Nu cred că ar trebui să-și mai permită vreun lider din PNL să perpetueze această abordare, tipic PSD-istă, potrivit căreia ne putem permite orice pentru că până la urmă poporul uită. E ceea ce a adus PNL în această situație și este chiar pariul pe care PSD îl face acum cu grațierea și îl va pierde: POPORUL NU UITĂ ȘI CU GREU IARTĂ! Cu atât mai dificil îi va fi PNL-ului, pentru că față de partid au fost și sunt așteptări mari – în consecință dezamăgiri pe măsură”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a conchis că pentru a răspune așteptărilor prima condiție este să fii prezent: „Iar pentru a răspunde așteptărilor, prima condiție este să fii acolo unde contează ca să poți arăta că ești cu adevărat cine spui că ești. Asta aștept de la toți parlamentarii PNL!”, a mai spus Turcan.

Senatorii PNL Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc au lipsit, miercuri, de la ședința Comisiei juridice în care au fost adoptat amendamentul privind grațierea faptelor de corupție.