Crin Antonescu își critică public miniștrii: Ministrul Stroe a comunicat catastrofal, ministrul Mănescu nu a comunicat deloc. Voi propune măsuri politice radicale

Publicat: 22 01. 2014, 21:53
Actualizat: 18 05. 2015, 21:19

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmațiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt „un exemplu de comunicare catastrofală”, menționând că va propune conducerii PNL „măsuri politice radicale”, el menționând și că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

Întrebat, într-o intervenție la Realitatea TV, cum comentează faptul că Radu Stroe a spus că la nivelul Ministerului de Interne nu s-a constituit o celulă de crizăși că își reproșează că tragedia de la Cluj s-a întâmplat în mandatul său, Antonescu a răspuns: „Cu tot respectul pentru domnul Stroe și cu toată colegialitatea, este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revolta în condiții de nemulțumire publică”.

El a menționat că face o distincție între modul în care s-au întâmplat lucrurile la Ministerul Transporturilor și la Ministerul de Interne.

Antonescu a menționat, totuși, că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

Antonescu a ținut să precizeze că va propune conducerii PNL „măsuri politice radicale” în acest caz, dar a precizat că discuțiile și deciziile se poartă și se iau în interiorul partidului.

El a criticat comunicarea „catastrofală” a tuturor autorităților implicate în operațiunile de salvare în urma accidentului aviatic, precizând că este posibil ca și premierul să fi primit informații eronate.

De asemenea, liberalul a ținut să sublinieze că în cursul zilei de miercuri nu s-a pus, nici în partid și nici de către premier, problema demiterii ministrului Stroe.

Antonescu a spus că a discutat cu premierul, miercuri, la Guvern, pe tema raportului legat de accidentul aviatic și de măsurile pe care șeful Guvernului le are în vedere, precizând că l-a asigurat pe Victor Ponta de sprijin politic legat de aceste măsuri.

De asemenea, Antonescu a spus că un alt subiect discutat cu premierul a fost legat de ministrul Sănătății și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat miercuri, la ieșirea din sediul MAI, răspunzând unor întrebări, că nu crede că va fi schimbat din funcție și că nu intenționează să demisioneze.

Stroe a declarat, marți seară, răspunzând unei întrebări, că își reproșează că s-a întâmplat în timpul mandatului său tragedia aviatică de la Cluj.

„Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”, a spus Stroe.

De asemenea, el a spus că problema a fost „la localizare”.

Deputatul PSD Florentin Gust a afirmat, într-un comunicat, că remarcă lipsa de comunicare, coordonare, intervenție și competență a structurilor din MAI și MApN în incidentul aviatic din Cluj, menționând că cel puțin doi miniștri ar trebui să își dea demisia sau să fie demiși.

Cristian Fierbințeanu, fierbinteanu@mediafax.ro