Crin Antonescu: „Schimbarea lui Dan Mihalache nu are de-a face cu scrisorile lui Traian Băsescu”

Publicat: 13 11. 2012, 13:31
Actualizat: 29 07. 2014, 23:40

Președintele PNL Antonescu a precizat că decizia înlocuirii secretarului adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost luată împreună cu premierul din cauza declarațiile „nepotrivite ale acestuia” și nu la cererea președintelui Traian Băsescu.

„Domnul Dan Mihalache nu a fost înlocuit de premier din cauza acuzelor nefondate ale ANI. A fost înlocuit în urma unei consultări avută cu premierul pentru declarații nepotrivite, atenție, nu anti-americane. Nu avem de-a face cu declarații antiamericane, este inacceptabil din punctul meu de vedere ca un oficial al statului român să pună și într-o declarația conjuncturală elemente fundamentale din politica externă a României. Parteneriatul cu SUA este un punct cardinal al politicii externe. Niciodată nimeni în PNL și în USL nu a pus la îndoială acest parteneriat”, a explicat Antonescu raționamentul înlocuirii secretarului adjunct al Guvernului.

Antonescu a adăugat că această schimbare nu „are de-a face cu solicitările și scrisorile” lui Traian Băsescu despre „presupusa” incompatibilitate a secretarului general adjunct al Guvernului. Acesta a fost acuzat vineri de ANI de incompatibilitate.

„Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu (n.r. – șeful ANI), mai bine fără”, este declarația care l-a lăsat fără post la Guvern pe Mihalache.