Crin forțează excluderea lui Cataramă. Cum a fost la cina cea de taină cu Patriciu

Redactor:
Liliana Ruse
Crin forțează excluderea lui Cataramă. Cum a fost la cina cea de taină cu Patriciu
Viorel Cataramă ar putea fi exclus din PNL săptămâna viitoare. Organizației PNL Sector 2, din care face parte omul de afaceri, va discuta două solicitări de excludere a lui Cataramă din partid.

Viorel Cataramă ar putea fi exclus din PNL săptămâna viitoare.Organizației PNL Sector 2, din care face parte omul de afaceri, vadiscuta două solicitări de excludere a lui Cataramă din partid.”Sunt cereri vechi, dinainte de congres. Nu le-am supus la vot pânăacum ca să nu se interpreteze, dat fiind că dl. Cataramă a șicandidat la președinția partidului”, a declarat șeful filialeiSector 2 Dragoș Dincă pentru Gândul. El spune însă că votul nu vafi unul formal, cu toate indicațiile date de președintelepartidului Crin Antonescu la congres. „Personal, nu cred că suntmotive să fie exclus. A venit și a ținut un discurs la congres. Darnu președintele organizației ia decizia. Oricum, la sfârșitul luiaugust 2009, noi am mai avut o cerere de excludere a d-lui Cataramăși atunci Biroul organizației a respins-o, cu 5 voturi împotrivă și4 pentru. Mi se pare chiar nerezonabil s-o mai discutăm încă odată, dar nu eu iau decizia”, precizează Dincă.

El respinge și acuzația lui Antonescu conform căreia filialaeste prost organizată, deoarece Viorel Cataramă trebuia exclus maidemult: „Nu știu de ce nu se vorbește că organizația noastră a fosta patra pe țară la ultimele alegeri. Am plecat de la un scor 8 lasută și am ajuns la 28 la sută la alegerile prezidențiale”.

De ce a scăpat magnatul mobilei prima dată

Surse din PNL spun că, în august 2009, nu s-a luat deciziaexcluderii lui Cataramă pentru că liderii de la centru au păreriîmpărțite și organizația n-a știut ce decizie să ia. De dataaceasta însă, Antonescu este hotărât să scape de Cataramă și vatransmite acest lucru și filialei din care acesta face parte.

După ce, la congresul din 5 martie, Viorel Cataramă a vorbit dedatoriile de 1,6 milioane de euro pe care le are PNL și a sugeratcă Antonescu ar fi dator sponsorilor partidului, președinteleliberal a replicat foarte dur, acuzându-l pe omul de afaceri căprocedează ca „un securist ordinar” și că, la prezidențiale, s-acomportat „în cel mai josnic mod cu putință”. „E un partidneglijent cel care are încă în rândurile sale un asemenea om. Unpartid bine organizat trebuia să-l excludă pe Viorel Cataramă”, amai spus Antonescu, adăugând „Să vă fie rușine, domnule ViorelCataramă!”.

Masă aniversară cu mogulul Dinu

După scandalul de la congres, în care Patriciu s-a declarattotal de partea lui Antonescu, magantul țițeiului a arătat că joacăla două capete. Paparazzi l-au surprins pe Dinu Patriciu, sâmbătăseara, luând cina cu inamicul numărul unu al PNL, Viorel Cataramă.Surse liberale spus că Viorel Cataramă i-a invitat pe Patriciu șisoția lui la aniversarea fiicei sale, care s-a ținut la Casa diDavid. La minipetrecere au mai fost prezenți prieteni apropiați ailui Viorel Cataramă – Radu Cojocaru (fondator al SAFI și fostacționar la Libra Bank) și Florin Andronescu (patronul Flanco), șiei cu soțiile.

Crin Antonescu a aflat din presă despre cina festivă. Întrebatcum comentează fotografiile apărute într-un tabloid, președintelePNL a răspuns: „N-aș vrea să fiu prea liric, dar trebuie sărecunosc că m-au surprins neplăcut. Am o ușoară tristețe – fără aintra în viața privată a oamenilor – eu, ca liberal, chiar în searaaia n-aș fi luat masa cu Cataramă”.

Inchide