EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Este extrem de puțin probabil ca Nicușor Dan să mai aibă susținerea PNL. Mi se pare chiar comic că își pune problema unui al doilea mandat”

Publicat: 31/10/2022, 08:00
Actualizat: 31/10/2022, 18:59

Cristian Bușoi, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a detaliat, la GÂNDUL EXCLUSIV, care este stadiul colaborării la nivelul administrației publice din municipiul București și cât de probabilă este continuarea susținerii pe care liberalii i-au acordat-o actualului primar general, Nicușor Dan.

Susținerea pe care i-a acordat-o PNL, acum doi ani, lui Nicușor Dan pentru a ajunge primar general al Capitalei este puțin probabil să fie replicată la următoarele alegeri locale, care urmează să fie organizate, conform legii, în 2024, a declarat, la GÂNDUL EXCLUSIV, Cristian Bușoi, vicepreședinte și europarlamentar al formațiunii.

„Cred că va fi extrem de puțin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicușor Dan să mai aibă susținerea PNL”, spune Cristian Bușoi, care este de 26 de ani membru al partidului și de aproximativ 15 ani reprezentant al României în Parlamentul European.

Cristian Bușoi a afirmat că va cere, în interiorul PNL, ca partidul să nu mai susțină abordarea actualului primar general, care a dezamăgit o mare parte dintre alegători.

„Multe așteptări nu au fost împlinite prin prestația actualului primar”

Potrivit lui Cristian Bușoi, candidatura lui Nicușor Dan, susținută de formațiunile de dreapta, a fost soluția venită în ultimul moment, impusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban, iar aceasta a adus la acea vreme, în toamna anului 2020, un succes de etapă: administrația PSD a dispărut de la nivelul municipiului București, prin plecarea Gabrielei Firea, și al unor sectoare.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Bucureștiul pare un oraș abandonat și Nicușor Dan nu pare că are soluții. Nu poți să ceri respect când lași copiii să se joace printre gunoaie și șobolani”

„Dar, din păcate pentru foarte mulți care și-au pus speranța în primarul actual al Bucureștiului, din păcate pentru ei și din păcate pentru noi, cei care i-am oferit o susținere politică la acel moment, aceste așteptări nu au fost împlinite prin prestația actualului primar și a echipei pe care și-a construit-o la nivelul Primăriei Municipiului București”, a declarat Cristian Bușoi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi, despre starea coaliției de guvernare: „Într-o democrație, partidele își susțin propriile poziții și răspund așteptărilor propriului electorat”

Întrebat dacă Nicușor Dan va primi sau nu în continuare sprijinul liberalilor pentru conducerea PMB, Cristian Bușoi nu a dat un răspuns pozitiv.

„Eu cred că va fi extrem de puțin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicușor Dan să mai aibă susținerea Partidului Național Liberal și cred că acestă delimitare va trebui făcută mult mai repede. Mai cred că PNL ar trebui să își găsească mai repede una sau mai multe soluții, un lider care să înceapă deja să construiască o candidatură în numele PNL pentru alegerile din 2024, pentru că putem găsi soluții foarte bune în interiorul PNL și să încerce, pentru perioada următoare, să-l convingă, cu toate motivele și inclusiv cu voturile pe care le acordă în Consiliul General, pe actualul primar să își revizuiască urgent atitudinea, pentru că, în acest fel, Bucureștiul rămâne blocat”, a spus Cristian Bușoi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV VIDEO | Cristian Bușoi: „Nu pun în acest moment în discuție o eventuală candidatură a mea”. Cine sunt cei trei liberali care ar putea concura pentru fotoliul de primar al Bucureștiului din 2024

El a subliniat că blocajul nu este numai la capitolul dezvoltări de locuințe, de birouri, de clădiri – investiții private, ci e vorba chiar și de proiecte publice, respectiv cele de infrastructură – drumuri, străzi, investiții publice.

„Din punctul meu de vedere – și o spun tare și apăsat, situația aceasta în care Bucureștiul rămâne blocat în perioada următoare, din punctul de vedere al dezvoltării sale urbanistice, nu este de acceptat și voi cere în interiorul PNL să nu mai susținem această abordare a actualului primarul general. Iar în ceea ce privește candidatura (a lui Nicușor Dan la Primăria Municipiului București – n.r.) evident, din punctul meu de vedere, ea nu poate fi luată în calcul. Mi se pare destul de comic să văd că actualul primar general își pune problema unui al doilea mandat”, a afirmat Cristian Bușoi.

Citește și: 

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase