Cristian Preda vrea să fie prim-vicepreședinte PDL. Europarlamentarul și-a depus astăzi candidatura

Publicat: 25 06. 2012, 14:44
Actualizat: 25 06. 2013, 20:29

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunță că și-a depus candidatura la funcția de prim-vicepreședinte al PDL, pentru Convenția Națională Extraordinară care va avea loc sâmbătă.

Preda precizează, pe blogul său, că va încerca să obțină sprijinul delegaților pentru modernizarea partidului.

„E un moment greu, în care PDL trebuie să asume rolul de partid-pivot al opoziției democratice și, pe de altă parte, să intre cu curaj și soluții în confruntarea electorală din 2 decembrie împotriva mașinăriei USL, care folosește venirea sa recentă la guvernare pentru a instaura un monopol politic”, mai scrie Cristian Preda.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, joi, la depunerea candidaturii pentru președinția PDL, că și l-ar dori în fucția de secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, iar pe Monica Macovei și Cristian Preda i-ar vrea în conducerea partidului, arătând că fiecare își va câștiga funcția prin vot.

Întrebat dacă a avut discuții cu Monica Macovei pentru ca grupul reprezentat de ea să renunțe să candideze la președinția partidului, Blaga a spus că a avut foarte multe discuții cu Monica Macovei și Cristian Preda și că a ajuns la concluzia că cele două proiecte de moțiuni sunt compatibile.

El a spus că la moțiunea sa a lucrat inclusiv Traian Ungureanu. „Fiecare își va câștiga funcțiile prin vot la Consiliul Național, mi-aș dori foarte mult ca cei doi să facă parte din conducerea partidului”, a spus Blaga.

Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu și Theodor Paleologu au precizat, joi, într-o declarație remisă agenției MEDIAFAX, că au decis să nu depună o moțiune pentru șefia PDL, arătând că nu este momentul creării unor tensiuni interne înaintea alegerilor parlamentare.

Ei au arătat că atât moțiunea lor cât și cea a lui Vasile Blaga sunt compatibile și că ambele „urmăresc modernizarea și unitatea partidului, precum și unitatea dreptei în fața USL”.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcția de președinte al PDL a expirat joi, la ora 18.00, singura candidatură înregistrată fiind cea a lui Vasile Blaga.

Candidaturile pentru celelalte funcții din BPN al PDL pot fi depuse până miercuri, 27 iunie, la ora 14.00.