De ce a fost șters Zegrean de pe lista PNL pentru alegeri. „Eticheta” care i-a făcut pe liberali să-l elimine

Publicat: 13 09. 2016, 13:47
Actualizat: 31 10. 2016, 17:45

Decizia a fost luată marți în ședința conducerii centrale a PNL, care este în desfășurare la ora transmiterii acestei știri.

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a declarat recent pentru MEDIAFAX că a acceptat să candideze la alegerile parlamentare pe listele organizației PNL Bistrița Năsăud, precizând că lista nu este definitivă.

„Da, am acceptat (să candidez pe listele PNL-n.r.), dar lista nu este încă definitivă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Augustin Zegrean.
 
În luna iunie, fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a fost luat în calcul pentru a prelua conducerea organizației PNL Bistrița Năsăud în cadrul unor discuții informale purtate în interiorul filialei, potrivit senatorului liberal Dorin Dobra.
 
„Nu a fost luată în calcul în discuții oficiale (posibilitatea preluării conducerii PNL Bistrița de către Augustin Zegrean-n.r.), ci au fost doar discuții informale între noi, membrii de partid”, spunea atunci senatorul PNL Dorin Dobra.
 
Dorin Dobra a afirmat că organizația Bistrița Năsăud trebuie să numească un președinte unic care să „restarteze” activitatea filialei: „La Bistrița este evident că trebuie numit un președinte unic, având conducere bicefală și, mai ales în urma rezultatelor obținute (la alegerile locale-n.r.), se caută restartarea filialei, prin numirea unui președinte unic. Au fost vehiculate foarte multe nume”, a afirmat Dorin Dobra.
 
Augustin Zegrean, fost deputat PDL de Bistrița-Năsăud, a fost numit la Curtea Constituțională a României în 2007 de președintele de atunci Traian Băsescu. Mandatul său de președinte al CCR a expirat pe 11 iunie a.c., iar săptămîna viitoare expiră și mandatul de judecător al Curții, urmând să fie înlocuit de Livia Stanciu.