Defecțiune tehnică la Senat în momentul în care patru senatori doreau să-și anunțe demisia din PNL

Publicat: 01 09. 2014, 17:13

După intonarea imnului național, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat deschiderea noii sesiuni parlamentare și a supus la vot ordinea de zi a ședinței de plen de luni.

Călin Popescu Tăriceanu a mai anunțat că a primit cereri din partea a patru senatori PNL, Pașca Liviu Titus, Nicolae Nasta, Petru Ehegartner și Daniel Barbu, care își anunță demisiile din grupul parlamentar liberal.

În plus, cei patru anunțau în cereri că vor activa ca senatori neafiliați politic, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul PDL Nicolae Vlad Popa a intervenit și a cerut ca senatorii respectivi să își susțină demisiile de la tribuna plenului, fiind vorba de o cutumă în acest sens.

„Nu sunt cereri, sunt înștiințări”, i-a răspuns Călin Popescu Tăriceanu.

Titus Pașca a venit la tribuna Senatului pentru a-și anunța demisia, însă nu a putut face acest lucru, întrucât întreg sistemul audio-video al Senatului nu a mai funcționat.

După aproximativ un sfert de oră de pauză, președintele Senatului i-a anunțat pe senatori că trebuie să își scoată cartelele de vot din aparatul de vot, pentru remedierea problemei tehnice.

„Îmi place că mereu ne lovim de sistem”, a comentat Tăriceanu. El a adăugat, după câteva minute: „Am fost informat că partea tehnică funcționează”.

Plenul Senatului și-a reluat lucrările, cu anunțul demisiei celor patru senatori PNL.