Directorul RMGC, pentru Gândul: „Nu există nicio ilegalitate. Nu înseamnă că nu vom începe exploatările la Roșia Montană”

Publicat: 11 11. 2013, 21:30
Actualizat: 09 08. 2015, 21:38

Directorul RMGC, Dragoș Tănase, susține că RMGC nu se simte amenințat de raportul de respingere al comisiei speciale pentru Roșia Montană și consideră că, după ce legea generală privind exploatările miniere va fi adoptată, RMGC va începe lucrările propriu-zise la Roșia, chiar din 2014.

„Este un raport complet, profesionist făcut, este o muncă serioasă făcută în ultimele două luni. Din punctul nostru de vedere concluzia principală este că industria minieră și proiectele miniere au nevoie de o îmbunătățire semnificativă a cadrului legislativ, aceste proiecte aduc beneficii economice substanțiale României și creează locuri de muncă. Sperăm că acest cadru legislativ să fie adoptat cât de curând astfel încât noi să putem începe exploatarea la Roșia Montană în 2014″, a declarat Tănase, pentru gândul.

Întrebat cum comentează decizia comisiei speciale de a sesiza autoritățile competente pentru a ancheta modul în care s-a transferat licența de exploatare, Dragos Țănase a precizat că, din punctul lor de vedere, nu există nicio ilegalitate.

„Noi preferăm să începem exploatarea în mină la Roșia Montană și preferăm să vorbim despre dezvoltarea economică a României și despre crearea de locuri de muncă. Din punctul nostru de vedere nu există niciun fel de ilegalitate făcută vreodată în jurul acestui proiect”, a mai spus directorul RMGC.