UPDATE | Donald Trump merge la judecată. Începe procesul de fraudă civilă împotriva Organizației Trump. „Are de-a face cu ingerința electorală”

UPDATE | Donald Trump merge la judecată. Începe procesul de fraudă civilă împotriva Organizației Trump. „Are de-a face cu ingerința electorală”
Publicat: 02/10/2023, 11:16
Actualizat: 02/10/2023, 17:30

Începe procesul pentru fraudă împotriva fostului președinte american, Donald Trump, la Curtea Supremă din New York City. Trump a anunțat că va merge la tribunal. Forțele de securitate fac deja pregătiri pentru apariția sa la instanță. 

UPDATE 17.10

Donald Trump a ajuns la tribunal cu puțin timp înainte de ora 17.00. Presa are acces pe culoarele tribunalului. Fostul președinte a făcut declarații În fața sălii de judecată.

Trump a numit procesul „o continuare a celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile”.

Trump a continuat, și din fața sălii, pe Letitia James, spunând că voia să-l „prindă pe Trump” înainte de a ști măcar ceva despre el.

Ea (n.r. James) a folosit asta pentru a candida pentru guvernator. Ea a eșuat în încercarea ei de a candida pentru guvernator. S-a întors și a spus: Ei bine, acum mă voi întoarce să-l prind din nou pe Trump, a spus fostul președinte american.

Dosarul civil împotriva lui a făcut parte dintr-o încercare de a dăuna campaniei sale, a acuzat fostul președinte american, care a menționat că „la fiecare acuzare, urcă în sondaje”.

Acest lucru are de-a face cu ingerința electorală, simplu. Încearcă să-mi provoace rău, astfel încât să nu mă descurc în alegeri, la fel de bine cum o fac acum.

Procurorul general, Letitia James, a vorbit cu jurnaliștii în fața Curții Supreme din New York.

Mesajul meu este simplu: indiferent cât de puternic ești, oricât de mulți bani crezi că ai, nimeni nu este mai presus de lege. Și este responsabilitatea și datoria mea și datoria mea să o pun în aplicare. Legea este atât puternică, cât și fragilă, iar astăzi în instanță ne vom dovedi cazul”, a declarat procurorul general din New York, citat de NBC.

„My message is simple: No matter how powerful you are, no matter how much money you think you may have, no one is above the law.”


Ședința de judecată a început la 17.10. Judecătorul a respins cererea unui grup de companii media de a permite camerelor să filmeze declarațiile de deschidere, transmite NBC.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dosarul de fraudă, introdus în septembrie 2022 de către procurorul general din New York, Letitia James, împotriva lui Trump, a fiilor săi mai mari, a companiilor acestora și a mai multor directori, va începe luni la ora 17:00, ora României.

Eric Trump, Ivanka Trump și Donald Trump Jr. „au participat cu bună știință” la presupusele scheme frauduloase, arată rechizitoriul.

Donald Trump și-a anunțat prezența pe contul său de pe Truth Social, unde îi acuză pe judecător și procuror că și-au făcut o țintă din „a-l prinde”.

Mă duc mâine dimineață la Curte pentru a lupta pentru numele și reputația mea împotriva unui procuror general corupt și rasist, Letitia James, care a făcut campanie pentru „prinderea lui Trump” și a unui judecător care-l urăște pe Trump, care este nedrept, neclintit și rau în URMĂRIREA mea. El evalluează Mar-a-Lago, în Palm Beach, Florida, la 18 milioane de dolari, când valorează de 50 până la 100 de ori mai mult. Evaluările lui sunt FRAUDULOASE în urmărirea interferenței electorale și mai rău. TOT CAZUL ESTE O FASĂ!!! Ne vedem la tribunal – luni dimineața.

În documentul de acuzare, prezentat pe 21 septembrie 2022, procurorul general Letitia James, democrat, susține în cele peste 200 de pagini, că frauda a afectat toate aspectele afacerii Trump, inclusiv proprietățile și terenurile de golf ale acesteia. Potrivit procurorului, Organizația Trump a înșelat creditorii, asigurătorii și autoritățile fiscale prin umflarea valorii proprietăților sale folosind evaluări înșelătoare.

„Acest comportament nu poate fi dat deoparte și respins ca un fel de greșeală de bună-credință”, a spus James la o conferință de presă la New York, citată de CNN.

Letitia James a lansat ancheta în 2019, după ce fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, a depus mărturie în fața Congresului, susținând că Trump a umflat valoarea anumitor active pentru a obține împrumuturi și asigurări și le-a subevaluat pe altele pentru a obține beneficii fiscale.

În ianuarie 2022, biroul lui James a declarat că a găsit dovezi „semnificative” care arată că Organizația Trump a folosit evaluări false în situațiile sale financiare. În luna următoare, firma de contabilitate a lui Trump a demisionat.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV| Cum îl descrie un analist pe Karl Nehammer, cel care ține România departe de Schengen. „Poziția inflexibilă vine și din trecutul de militar”

Dmitri Medvedev, o nouă amenințare: ”Vor fi distruşi fără milă militarii britanici care antrenează trupe în Ucraina, sunt ținte legitime”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?