Elena Udrea, pentru Gândul: Cred că Mișcarea Populară va fi o formațiune politică de succes. Ce sfat îi dă deputata PDL lui Blaga

Publicat: 26 05. 2013, 18:17
Actualizat: 11 07. 2016, 19:14

Elena Udrea nu face deocamdată pasul către Partidul Mișcarea Populară însă crede că formațiunea va fi una de succes. Mai mult, ea are un sfat pentru actuala conducere a PDL în frunte cu Vasile Blaga: să înceapă cât mai rapid discuțiile cu oamenii din proiectul lui Traian Băsescu astfel încât la prezidențiale să susțină același candidat.

„Cred că Mișcarea Populară va fi o formațiune politică de succes pentru că pornește cu un electorat pe care îl are, simpatizanții lui Traian Băsescu la care se adaugă electoratul de centru dreapta care nu se vede reprezentat de actualele partide de centru dreapta. PDL nu trebuie să fie un adversar al Mișcării Populare. Mă gândesccă ar trebui ca toți să ne regăsim în același proiect politic, inclusiv cei din PDL, Mișcarea Populară și Alianța DA”, a declarat Udrea, pentru Gândul.

Deputata PDL consideră că demersurile în acest sens ar trebui începute rapid. „Cele trei formațiuni ar trebui să se regăsească într-o formulă care ar trebui să fie discutată de către partidele de centru dreapta astfel încât măcar la prezidențiale să putem susține același candidat”, a spus Udrea.

Întrebată dacă actuala conducere a PDL este dispusă să pună în practică un astfel de proiect, deputata PDL a evitat un răspuns tranșant, insistând că „ar trebui să aibă capacitatea și voința unui proiect comun”.

În ceea ce privește raportarea sa la proiectul politic al lui Traian Băsescu, Udrea a spus că, deocamdată se raportează la acesta „cu simpatie”. Ea a admis totuși că vor fi unii dintre susținătorii săi care se vor alătura Mișcării Populare, însă este vorba de „opțiuni personale”