Eugen Tomac, despre ALDE: Un partid cu 4% la ultimele alegeri nu își permite să plece de la guvernare

Publicat: 20 08. 2019, 10:53

„Nu cred că ALDE părăsește guvernarea. Un partid cu 4% cât a obținut la ultimele alegeri nu-și permite să plece în acest moment de la guvernare, dintr-un motiv foarte simplu, pentru că oricum în interiorul lor majoritatea optează pentru rămânerea la guvernare, în condițiile în care ALDE a decontat tot ceea ce politic a reușit să > împreună cu PSD în ultimii ani. Deci ALDE nu are nici o perspectivă în afara guvernării”, a declarat Eugen Tomac, pentru RFI.

Liderul PMP a adăugat că schimbarea guvernului condus de Viorica Dăncilă este o soluție bună, indiferent că se va întâmpla înainte sau după alegerile prezidențiale.

„Acest Guvern, această majoritate trebuie să plece oricând vom vota o moțiune de cenzură, pentru că este un act de patriotism să trimiți acest Guvern de deliranți în Opoziție (…). Schimbarea unui Guvern chiar înainte de alegerile prezidențiale sau după alegerile prezidențiale este o soluție mult mai bună decât ceea ce avem la ora actuală la Palatul Victoria. Eu nu cred că a face politică doar vânând erorile celor care și-au asumat actul de guvernare și nu au realizat nici un sfert din ceea ce au promis este o soluție”, a adăugat Tomac.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România pentru a forma o alianță.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare și cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să își asume responsabilitatea guvernării și să înțeleagă că un partid nu poate să fie și la putere și în Opoziție.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formațiuni politice, inclusiv în UDMR.