Eurodeputatul Cristian Bușoi, responsabil în relația cu EMA: Agenția Europeană pentru Medicamente va accelera evaluarea vaccinului anti-COVID19 produs de Moderna

Eurodeputatul Cristian Bușoi, responsabil în relația cu EMA: Agenția Europeană pentru Medicamente va accelera evaluarea vaccinului anti-COVID19 produs de Moderna
Publicat: 18/12/2020, 15:27
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA, a informat că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va accelera evaluarea vaccinului împotriva COVID- 19 produs de Moderna cu aproape o săptămână, după primirea ultimelor date restante.

Agenția Europeană a medicamentului va accelera evaluarea vaccinului anti-COVID19 produs de Moderna cu aproape o săptămână, după primirea ultimelor date restante de care avea nevoie”.

„Este informația pe care am primit-o de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ca responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA”.

Eurodeputatul spune că, potrivit informațiilor transmise de către EMA, compania Moderna a prezentat date restante necesare pentru evaluarea cererii de autorizare a vaccinului, fiind posibilă o avansare a datei adoptării unei decizii. Anunțul a fost făcut la doar câteva zile după ce EMA a spus că își va muta ședința comitetului pentru 21 decembrie pentru a încheia evaluarea autorizației condiționate de introducere pe piață pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer / BioNTech.

Cristian Bușoi, responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA: „Moderna a prezentat ieri Agenției ultimul pachet de date restante necesare pentru evaluarea cererii de autorizare ”

„Anunțul vine la scurt timp după ce EMA a anunțat întâlnirea finală de evaluare a vaccinului produs de BioNTech/Pfizer pentru luni, 21 decembrie 2020, tot cu o săptămână mai devreme decât era planificat inițial.

Moderna a prezentat ieri Agenției ultimul pachet de date restante necesare pentru evaluarea cererii de autorizare a vaccinului, care conține informații specifice fabricării vaccinului pentru piața UE”.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a transmis că a avansat data adoptării unei decizii privind autorizarea vaccinului anti-Covid produs de compania Moderna la 6 ianuarie.

„Ținând seama de progresele realizate, Agenția a programat o reuniune extraordinară a Comitetului său pentru medicamente de uz uman (CHMP) pentru a încheia evaluarea cererii de autorizare condiționată de introducere pe piață a vaccinului Moderna pentru 6 ianuarie, cu o săptămână mai devreme decât data anunțată inițial”..

Eurodeputatul român a citat răspunsul pe care l-a primit la Cabinetul său de la Bruxelles din partea președintei EMA, Emer Cooke.

«Numărul infecțiilor este în creștere în întreaga Europă și suntem conștienți de responsabilitatea uriașă pe care o avem pentru a introduce un vaccin pe piață cât mai repede posibil, păstrând în același timp soliditatea analizelor noastre științifice», mi-a transmis președintele Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, directorul executiv al EMA într-un document pe care l-am primit la Cabinetul de la Bruxelles.

„După ce CHMP va da undă verde acestui vaccin, Comisia Europeană va decide rapid acordarea unei autorizații de comercializare a acestuia, valabilă în toate statele membre UE și SEE”.

Agenția Europeană a medicamentului va accelera evaluarea vaccinului anti-COVID19 produs de Moderna cu aproape o…

Posted by Cristian Bușoi on Friday, December 18, 2020

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că țările europene vor începe să vaccineze oamenii împotriva coronavirusului pe 27 decembrie.

„Este momentul Europei. Pe 27, 28 și 29 decembrie vaccinarea va începe în toată UE. Ne protejăm cetățenii împreună. Suntem #StrongerTogether”, a scris ea pe Twitter.

Anunțul lui von der Leyen a venit la scurt timp după ce ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a declarat că țara își va începe campania de vaccinare pe 27 decembrie.

Ieri, Comisia Europeană a încheiat discuții exploratorii cu compania farmaceutică Novavax în vederea achiziționării potențialului său vaccin împotriva COVID-19. Contractul preconizat cu Novavax ar oferi posibilitatea tuturor statelor membre ale UE de a achiziționa 100 de milioane de doze și ar putea achiziționa în continuare până la 100 de milioane de doze în plus.

Finalizarea discuțiilor exploratorii cu Novavax vine în completarea unui portofoliu deja securizat de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, inclusiv contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac și Moderna. Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, odată ce vaccinurile s-au dovedit a fi sigure și eficiente. Statele membre ar putea decide să doneze vaccinul către țările cu venituri mici și medii sau să îl redirecționeze către alte țări europene.

Comisia Europeană a prezentat la 17 iunie o strategie europeană pentru accelerarea dezvoltării, producției și desfășurării de vaccinuri eficiente și sigure împotriva COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului