EXCLUSIV GÂNDUL. Vanghelie, despre Grăjdan: „Un dobitoc. Nu l-am adus eu în partid. Nu l-am pus eu la ISC”

Publicat: 24 05. 2012, 17:53
Actualizat: 24 05. 2012, 17:53

Marian Vanghelie se leapădă de Constantin Grăjdan, despre care spune că este „un dobitoc”, că nu el nu l-a adus în PSD și nici nu l-a susținut acum pentru preluarea Inspectortatului de Stat pentru Construcții.

„Domnul despre care vorbiți nu știu cum îl cheamă. Întrebați SGG cine l-a numit acolo pentru că nu a fost numit de PSD București. Nu mă interesează nicio funcție astăzi, ci doar ca guvernul Ponta să funcționeze în forme normale”, a declarat Vanghelie, pentru Gândul.

Întrebat insistent despre relația cu Grăjdan, Vanghelie a răspuns: „Nu l-am adus eu în partid și vă spun mot-a-mot: e un dobitoc”.

Surse politice susțin că fostul șef al ISC a fost unul din oamenii de casă ai primarului sectorului 5. Grăjdan a fost propulsat de Vanghelie, în 2009, la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcții, însă ulterior cei doi ar fi intrat în conflict.

Șeful Inspectoratului de Stat pentru Construcții, Constantin Grăjdan a fost demis în această dimineață de premierul Victor Ponta, după ce ieri, la patru zile de la numire Grăjdan a retras instituția ca parte civilă din dosarul „Trofeul Calității”, în care e judecat Adrian Năstase.

„În această dimineață, primul-ministru, Victor Ponta, a luat decizia demiterii șefului Inspectoratului de Stat pentru Construcții, domnul Constantin Adrian Balaban-Grăjdan. Începând de astăzi, domnul Balaban-Grăjdan nu va mai activa în această funcție.
Decizia a fost luată din cauza comportamentului șefului ISC, care a luat decizii fără să-l informeze pe primul ministru, deși instituția pe care o conduce se află în subordinea primului ministru. În scurt timp, va fi asumată o noua numire la conducerea acestui Inspectorat”, se arată într-un comunicat al guvernului.