Falcă: Nu îi vom propune lui Cioloș funcția de președinte al PNL

Publicat: 19 12. 2016, 14:30

Întrebat dacă liberalii îi vor propune lui Dacian Cioloș funcția de președinte al PNL, Falcă a răspuns negativ, argumentând că nu este o variantă de lucru în contextul în care Dacian Cioloș nu și-a dorit să vină în PNL

„Noi i-am oferit domnului Cioloș această variantă de a intra în PNL și evident de a defila în echipă la alegerile acestea. Nu a fost așa, dânsul a vrut să rămână la distanță de campania electorală, a spus că a avut o promisiune cetățenilor de a nu fi activ în campania electorală și dânsul și-a ținut această promisiune”, a declarat Falcă la RFI.

În viziunea sa, șansele unei coaliții de centru-dreapta sunt mici.

„Eu cred că după declarația domnului Tăriceanu va fi foarte greu să realizezi o coaliție de centru-dreapta, dar pentru noi, ca partid, direcția pe care trebuie s-o avem este în a realiza o opoziție normală în societatea românească. Până la urmă, democrația este realizată din oameni care au o majoritate și gestionează administrativ țara și legislativ și o minoritate, care se poate pregăti pentru a deveni majoritară la alte alegeri”, a mai spus Falcă.

Întrebat dacă PNL i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu postul de președinte al formațiunii, în cazul în care s-ar alătura unei coaliții de centru-dreapta, Gheorghe Falcă a răspuns că nu a existat o discuție directă cu domnul Tăriceanu, precizând că PNL nu va face o propunere de premier la consultările, de miercuri, de la Palatul Cotroceni.