Fifor: Grindeanu se crede Robin Hood, a ocupat Palatul Victoria și își face Guvern

Publicat: 16 06. 2017, 12:35
Actualizat: 16 06. 2017, 13:07

„Este halucinant ce se petrece în România. Doar pentru că un anume Sorin Grindeanu, care se crede subit Robin Hood, a ocupat Palatul Victoria și își face guvern. Al cui guvern? Al familiei Grindeanu? Bun, am înțeles că nu e guvernul CEX- ului PSD. Dar al lui Grindeanu este? Oare, în opinia lui Sorin Grindeanu, Parlamentul mai are sau nu dreptul de a numi guvernul? Sau mâine decide domnul Grindeanu că poate nici la Cotroceni nu e bine și se instalează și acolo. Sau la Patriarhie…de ce nu? Sau oriunde are chef să se instaleze domnul acesta”, a scris Fifor pe Facebook.

El a arătat că Grindeanu nu mai are legitimitatea de a fi premier, după retragerea sprijinului politic.

„De două zile guvernarea României, stat membru al UE, a fost confiscată de un individ despre care încep să mă întreb tot mai mult dacă mai este chiar lucid în ceea ce face. Cum e așa să mergi și să te baricadezi de unul singur la Palatul Victoria și să te joci de-a primul ministru, când nimeni și nimic nu te legitimează să mai ai această demnitate, când toți ceilalți au demisionat și, practic, guvernul Grindeanu nu mai există? Cum să întorci o țară cu fundul în sus doar pentru că ai impresia că ai venit de acasă cu fotoliul de premier?”, a mai scris Fifor.

Un atac similar la adresa lui Grindeanu a avut și liderul PSD Liviu Dragnea, într-o conferință de presă de joi.

„Noi vorbim de un cabinet fantomă, haiducesc, de o o aventură. Vrea (Sorin Grindeanu, n.r.) să creaze vreun puci, să tulbure și mai mult apele”, a spus Dragnea.

PSD și ALDE i-au retras miercuri sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. În urma refuzului lui Grindeanu de a demisiona, PSD a decis excluderea acestuia din partid și depunerea unei moțiuni de cenzură.