Fostul șef al SRI își probează „independența” cu buletinul: „Eu nici nu am fost la vot la prezidențiale”

Publicat: 21 03. 2015, 20:07

În replică la afirmațiile recente ale Elenei Udrea care a reclamat implicarea SRI în campania electorală împotriva sa, George Maior a negat ferm această ipoteză, invocând ca probă propriul buletin.

„Iarăși sunt discuții la unii analiști despre implicarea SRI în campanii electorale. Fals! Lucru știut de partenerii noștri occidentali. Serviciul a stat compact, neutru, nu a avut nicio legătură cu campaniile electorale în general și cu ultima în special. Acest lucru este deja dovedit prin faptul că nimeni nu a scos în evidență cel mai mic gest de implicare în susținerea unui candidat sau a altui candidat.  Îmi pare rău că n-am buletinul la mine. Pentru a spulbera orice speculație, eu nici nu am fost la vot. Ca să fie clar. Acum și regret că n-am fost și că spun acest lucru. Dar această instutuție și-a format un cult pentru independență”, a apărat el SRI, într-un interviu la Realitatea TV.

Maior a adus în sprijinul teoriei sale rezultatele anchetei parlamentare a Comisiei de control a activității SRI pe care o consideră suficient de abilitată în raport cu cele similare din alte state. „Înțeleg că și în contextul audierilor de la Comisia de control – nedrept criticată că nu realizează un control, deși realizează același tip de control ca și în Statele Unite sau în Marea Britanie – au fost documente care au arătat acest lucru. Și eu am fost membru al Comisiei de control al SIE. Dacă într-adevăr dorești, poți să intri în substanța chiar operațională a unor lucruri chiar interesante”, a spus el.