GÂNDUL LIVE. Videanu vrea să revină la Primărie în 2016. Care este cea mai mare greșeală pe care a făcut-o. „A fost o frustrare personală”

Publicat: 29 05. 2013, 10:50
Actualizat: 11 07. 2016, 00:01

Fostul primar al Capitalei, pedelistul Adriean Videanu, vrea să intre în cursa pentru București, în 2016, recunoscând că cea mai mare greșeală pe care a făcut-o a fost că nu a candidat, în 2008, pentru un al doilea mandat la Primărie.

La momentul la care se va hotărî candidatul la Primăria Capitalei, dacă voi fi în măsură să câștig primăria, voi candida. Cred că în 2016, Sorin Oprescu este un candidat de bătut. (…) În istoria politică recentă am făcut niște greșeli. Cea mai mare greșeală a fost că nu am mai candidat în 2008 la Primăria Capitalei. Am avut o frustrare personală, legat de neîncrederea colegilor mei. S-a înființat acea comisie senatorială care a controlat Primăria Capitalei din prima în ultima clanță, cu Curtea de Conturi cu procese în instanță, am demonstrat că nu au fost ok. Ce m-a deranjat că colegii mei au votat, fără a mă consulta, pentru înființarea acestei comisii. Ei au considerat că am o problemă. A fost o decizie greșită”, a declarat Videanu la GÂNDUL LIVE.

Liderul PDL a admis, totodată, că o eroare a sa a fost lipsa de comunicare în perioada în care a fost la Primăria Capitalei. „Nu am făcut-o din naivitate, dacă aș fi comunica tla Primăria Capitalei  tot ce am făcut, n-ar fi mai spus politicienii astăzi că stadionul este făcut de Sorin Oprescu, n-ar mai fi spus că pasajul e făcut de Sorin Oprescu, că toate celelalte lucrări sunt începute de Sorin Oprescu. A fost eroarea mea. Vina îmi aparține exclusiv, nu era obligația partidului să comunice”, a explicat Videanu.

Liderul PDL s-a arătat dispus și să intre în competiția internă pentru desemnarea unui candidat la prezidențialele de anul viitor, garantând că cel care va fi desemnat are toate șansele să intre în turul al doilea de scrutin alături de un candidat al actualului USL.

PLUS. Vezi la minutul 18:43 de ce crede Adriean Videanu că USL subminează economia României.

MASTERCHEF. Aida Parașcan, primele declarații după ce a câștigat MasterChef: „Vreau să am o emisiune culinară”