Gheorghe Falcă vrea să fie prezidențiabilul PDL

Publicat: 11 10. 2013, 10:34

 Democrat-liberalul Gheorghe Falcă, primar al Aradului, va intra în competiția internă a partidului în scopul desemnării candidatului PDL pentru Președinția României, conform unor surse din conducerea PDL Arad, anunțul oficial fiind așteptat vineri seară, la alegerile din organizația municipală.

Discuțiile pe tema intrării lui Gheorghe Falcă în cursa pentru desemnarea candidatului la prezidențiale au avut loc, joi seară, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din conducerea PDL Arad, Falcă a spus, în cadrul ședinței, că dorește o competiție în PDL pentru desemnarea candidatului la Președinția României, astfel încât Cătălin Predoiu să nu fie singura propunere.

Totodată, primarul Aradului ar fi afirmat că nu dorește să ajungă președintele țării, dar participarea sa în cursa internă a PDL ar da ocazia filialei județene să devină mai cunoscută în țară.

Falcă ar mai fi afirmat că dorește să facă un tur al filialelor PDL din țară, pentru a le cunoaște mai bine, iar competiția ar fi ocazia potrivită.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Gheorghe Falcă a spus că, deocamdată, preferă să nu comenteze acest subiect și că va aduce lămuriri în cursul zilei.

Potrivit surselor din PDL Arad, Falcă va face un anunț vineri seară, la Consiliul de coordonare municipal, în cadrul căruia vor avea loc alegeri pentru conducerea organizației municipale. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă și sunt așteptați 2.500 de invitați.

Pentru funcția de președinte al organizației municipale, unicul candiat este Geanina Pistru, șefa organizației de femei din filiala municipală PDL și consilier local.

Marian Buga, marian.buga@mediafax.ro