Greblă: Declarațiile lui Nicolăescu nu reprezintă poziția PSD și, din ce am înțeles, nici a PNL

Publicat: 04 09. 2012, 16:33
Actualizat: 07 02. 2019, 16:48

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă (PSD), a declarat, marți, că afirmațiiile lui Eugen Nicolăescu privind o eventuală nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu nu reprezintă poziția PSD și nici a PNL, adăugând că PSD nu are un scop în sine să îl suspende pe șeful statului.

„Este poziția domnului deputat și să nu mă întrebați pe mine. Nu e poziția PSD și, din câte am înțeles eu, nici a PNL. PSD nu are un scop în sine să îl suspende pe Traian Băsescu, ci să îl facă pe Traian Băsescu să se mențină în limitele constituționale”, a spus senatorul social-democrat, întrebat despre declarațiile lui Eugen Nicolăescu.

„Când va încălca grav prevederile Constituției, Parlamentul va fi obligat să declanșeze din nou procedura de suspendare. Mingea este în terenul lui și ,dacă mai face declarații, încearcă să spună «dacă nu voi primi informare prin intermediul Ministerului de Externe, voi face un serviciu paralel», un serviciu secret de comunicare paralel, acestea sunt declarații pe care nu le face un șef de stat. Este și imposibil să realizeze acest lucru”, a mai arătat Greblă.

Viceliderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, marți, că declarațiile președintelui Tarian Băsescu ar fi un motiv pentru a fi din nou suspendat, el arătând că „lupul își schimbă părul, dar năravul ba”.

„Aș avea mai multe variante de răspuns sau de comentat. Una s-ar referi la faptul că lupul își schimbă părul, dar năvarul ba. Deci, cu alte cuvinte, președintele Traian Băsescu nu s-a făcut bine în această vacanță și continuă să spună prostii sau lucruri trăsnite”, a spus Nicolăescu.

El crede că Băsescu nu a învățat nimic din lecția suspendării.

„O altă variantă de comentat ar fi că încă nu a învățat nimic, din păcate, din lecția suspendării, din lecția demiterii și eu sper ca în continuare să reușim să ne înțelegem, dar dacă nu, e un motiv pentru a fi din nou suspendat”, a precizat Nicolăescu.

Reprezentantul liberal a făcut aceste comentarii în replică la declarațiile de marți ale președintelui Traian Băsescu.