Iliescu nu uită și nu iartă: „Ghiță este un înfumurat, plin de el, cu aere de patron în politică”

Publicat: 22 02. 2015, 19:55
Actualizat: 23 02. 2015, 17:20

Ion Iliescu a fost afectat după ce în ședința Comitetului Executiv al PSD de la finele anului trecut s-a pus în discuție tema trecutului său comunist, care ar fi afectat imaginea candidatului la prezidențiale, Victor Ponta. Prietenul premierului, Sebastian Ghiță, a fost cel care i-a cerut lui Ion Iliescu să-și dea demisia din partid. Conducerea PSD nu s-a dezis categoric de Sebastian Ghiță, dar în urma unei discuții Ponta-Ghiță, ultimul și-a dat demisia din partid. 

La două luni după acel eveniment, președintele de onoare al PSD susține că a fost o ieșire „total nepotrivită și nesăbuită a unui individ care s-a retras din partid”.

„Nu confund partidul și conducerea partidului cu un tip plin de el, înfumurat, devenit mare patron și cu aere de patron în activitatea politică. Pe Ghiță nu l-am văzut în viața mea la față, nu am avut niciodată un dialog. A fost nesăbuită total ieșirea lui publică la adresa mea. Nu mă interesează nici individual, nici evoluția lui”, a declarat pentru gândul Ion Iliescu. 

Președintele de onoare al PSD nu a mai participat la ședințele conducerii partidului după acel Comitet Executiv de la finele lui 2014.