Iliescu, ultimul avocat al lui Liviu Dragnea: „Cred că este stupid să dezaprobi un lider politic”

Publicat: 20 05. 2015, 14:55
Actualizat: 20 05. 2015, 21:05

This browser does not support the video element.

Ion Iliescu a declarat că „este un moment delicat” pentru Liviu Dragnea, care s-a retras din funcția de președinte executiv, și că decizia lui de a demisiona „are un temei”.

„Eu nu cred că i se pot reproșa foarte multe. De ce există partide și care este rolul și misiunea partidului în orice competiție electorală: să mobilizeze electoratul. Ce a făcut el? Ca reprezentant și lider al partidului a militat pentru a mobiliza electoratul la referendumul respectiv. I se poate reproșa așa ceva unui lider politic? Aceasta este stupizenia acestei decizii”, a afirmat Iliescu.

Întrebat dacă a fost un dosar politic cel al lui Liviu Dragnea, Iliescu a răspuns: „cred că este stupid să dezaprobi un lider politic pentru că militează pentru mobilizarea electoratului”.

Dragnea a anunțat astăzi că își va înregistra demisia din funcția de președinte executiv la partid, pentru a deveni oficială. Comitetul Executiv, programat pentru astăzi, și în care trebuia să se discute viitorul lui Dragnea în PSD, a fost amânat pentru săptămâna viitoare.