INTERVIU. Liviu Dragnea, din închisoare: Este bahaus în PSD. Dacă l-au pus pe Ciolacu interimar, să-l sprijine

Redactor:
Ana Matei
INTERVIU. Liviu Dragnea, din închisoare: Este bahaus în PSD. Dacă l-au pus pe Ciolacu interimar, să-l sprijine
Liviu Dragnea, din închisoare: Este o democrație mincinoasă astăzi în România

Liviu Dragnea a vorbit, în ultima parte a interviului acordat din închisoare, despre haosul pe care îl observă în PSD, dar și despre modul în care se vede din spatele gratiilor democrația românească.

Fostul lider PSD spune că a observat cu părere de rău, că la mai bine de un an de la plecarea lui din partid lucrurile nu sunt în ordine.

„E o expresie pe aici pe unde sunt eu acum: „bahaus”, nu auzisem de asta până să ajung aici. Unde toți se ceartă cu toți, agitație foarte mare. Sigur că nu îmi place când văd ce se întâmplă, ar fi fost foarte firesc să se întâmple asta în primele luni după ce am plecat eu, dar a trecut un an și ceva. Acuma, dacă l-au pus pe Ciolacu interimar, domne, să-l sprijine. Adică, ideea asta, hai să vedem cum îl dăm jos pe un om pe care l-am pus și pe care l-am susținut…”, a declarat Liviu Dragnea la Realitatea Plus.

 

Liviu Dragnea, din închisoare: Este o democrație mincinoasă astăzi în România

Întrebat cum se vede România de după gratii, Liviu Dragnea a criticat democrația din România, spunând că este una mincinoasă.

„Nu știu, habar nu am ce face Marcel Ciolacu, eu doar mai aud nemulțumiri de aici. Eu vă spun, de aici România și zona asta politică se vede altfel. Și se vede într-un mod real. Eu, de exemplu, de aicea nu am cum să mai fiu presat permanent de tot felul de manipulări și de tot felul de expresii din astea jignitoare care îți tulbură cât de cât vederea. Lucrurile sunt foarte simple: este o democrație mincinoasă astăzi în România unde drepturile sunt în situația de a fi devenit un moft. Din punct de vedere economic lucrurile stau foarte rău. Majoritatea oamenilor de afaceri au probleme, enorm de multe firme care au dat faliment sau sunt în prag de faliment, oameni care au pierdut locurile de muncă, probleme în agricultură, subvenția la agricultură întârziată cred că și acum la data la care vorbim mai e subvenție nedată, noi o plăteam în octombrie, în avans. În ceea ce privește salarizarea,  sistemul de pensii, lucrurile sunt permanent în schimbare și nesigure”, este de părere fostul lider PSD, încarcerat la Rahova.

Liviu Dragnea ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarul Protecția Copilului Teleormnan.

Liviu Dragnea i-a acordat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, la mai bine de un an după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Dialogul a avut loc online, din închisoare, fiind difuzat de postul Realitatea Plus în mai multe episoade.

Inchide