Ioan Oltean și-a anunțat demisia din funcția de secretar general al PDL

Publicat: 14 06. 2012, 16:41
Actualizat: 03 07. 2013, 18:31

Ioan Oltean și-a anunțat demisia din funcția de secretar general al PDL, în ședința Colegiul Director al partidului, au declarat surse din partid.

Și liderul organizației PDL Neamț, Gheorghe Ștefan, a anunțat, joi, în ședința Colegiului Director, că își dă demisia din funcția de vicepreședinte al partidului și propune o conducere interimară a partidului care să fie asigurată de o echipă de parlamentari de București, au precizat surse din PDL.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Ștefan a motivat această propunere cu faptul că parlamentarii de București sunt mai liberi și nu trebuie să se deplaseze din teritoriu.

Sursele menționate au mai spus că la începutul ședinței Colegiului Director președintele PDL, Emil Boc, și șeful campaniei electorale a partidului, Vasile Blaga, au prezentat situația din PDL și rezultatul alegerilor, iar apoi mai mulți lideri de organizație s-au înscris la cuvânt pentru a-și expune punctele de vedere.

Președintele PDL, Emil Boc, le-a spus, joi, democrat-liberalilor în ședința Colegiului Director că sunt 2-3 variante pentru situația din partid, printre care organizarea unui congres extraordinar sau o nouă echipă în care el să rămână președinte, au precizat pentru MEDIAFAX surse din PDL.

Potrivit surselor citate, Emil Boc a arătat că nu este de acord cu una dintre cele trei variante, fără să spună care este aceasta.

El a menționat două variante posibile, respectiv organizarea unui congres extraordinar sau instalarea unei echipe de conducere de tranziție, în care el să rămână președinte.

Sursele citate au mai arătat că Boc le-a spus democrat-liberalilor că trebuie să discute cu toții, să spună ce părere au și dacă mai sunt și alte variante.