Iohannis: „Ponta nu ar trebui să se folosească de necazul și greutățile oamenilor pentru a mai obține niște voturi”

Publicat: 06 10. 2014, 16:34

Aproximativ 800 de pensionari din ACL s-au întâlnit cu Iohannis în sala de festivități a Cinematografului Patria, unde au mai participat șeful de campanie, Vasile Blaga, primarii Andrei Chiliman și Rareș Mănescu, precum și Mihai Răzvan Ungureanu, Sulfina Blaga, Teodor Atanasiu, Petre Roman, Vlad Moisescu.

„Am văzut, chiar zilele astea, că premierul mai face niște promisiuni pentru la anul. Oare câte promisiuni iluzorii am mai auzit de la tânărul prim-ministru și câte dezamăgiri au urmat după ele? Guvernanții nu ar trebui să se folosească de necazul și greutățile oamenilor pentru a mai obține niște voturi”, le-a spus Iohannis celor prezenți.

El și-a exprimat convingerea că pensionarii vor avea un trai cu adevărat decent și nu vor mai sta cu grija zilei de mâine, atunci când economia începe să se miște, să producă și să creeze locuri de muncă.

„Asta înseamnă pentru mine România lucrului bine făcut. Atunci, niciun guvern nu își va mai permite să drămuiască sărăcia și să înșele așteptările, atunci va fi posibil un trai decent și venituri decente pentru pensionari. Pentru ca dumnevoastră să aveți o viață mai bună, este obligatoriu ca întreaga țară să se însănătoșească. Se poate, dacă avem lideri care se țin de cuvânt, care fac mai puțin scandal, mai puțin spectacol și se preocupă de problemele reale”, a afirmat Iohannis.

El le-a mai spus pensionarilor că vor avea în el „un președinte care face lucrurile temeinic, cu seriozitate și cu grijă pentru oameni”.

„Noi toți vă datorăm respect și apreciere pentru o viață de muncă și recunoștință, pentru lucrul bine făcut, pentru familiile voastre. Avem în 2014, la un sfert de secol de la Revoluție, șansa de a așeza România pe un drum al speranței, al prosperității și al respectului, veți avea în mine un președinte care vă respectă, care vă reprezintă cu decență și care vă prețuiește. Am convingerea că, din noiembrie, putem construi, împreună, România lucrului bine făcut”, a spus Iohannis, în finalul discursului.