Klaus Iohannis a discutat cu Sorin Cîmpeanu despre prioritățile guvernului interimar

Publicat: 05 11. 2015, 15:21

„Discuțiile s-au axat pe prioritățile din perioada imediat următoare, și anume bugetul de stat pe anul 2016 și asigurarea a tot ceea ce este necesar spitalelor pentru a acorda cele mai bune îngrijiri persoanelor rănite în tragedia petrecută în urmă cu o săptămână. Trebuie sprijinite eforturile profesionale și umane ale medicilor, care sunt alături de răniți, contribuind cu medicamente, materiale și sprijin pentru toți pacienții, precum și cu acoperirea costurilor consultațiilor și a expertizei medicale”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat a a convocat o ședință a guvernului interimar pentru joi, ora 16.

Sorin Cîmpeanu a explicat că Guvernul interimar are responsabilitatea gestionării problemelor curente, dar nu va putea emite ordonanțe de urgență și proiecte de lege.

„Asta nu înseamnă că nu vom acorda toată atenția întocmirii proiectului Legii bugetului – întocmirii, din punct de vedere tehnic-, lege de care depinde atât modul de derulare a investițiilor, cât și plata salariilor, a pensiilor și nu numai”, a mai spus premierul interimar.