Klaus Iohannis, întâlnire cu președintele UNGARIEI: Am discutat despre relaţiile noastre bilaterale şi economice

Publicat: 11 04. 2024, 17:34

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Ungariei, Tamas Sulyok, în marja Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, de la Vilnius. Discuțiile s-au concentrat pe relațiile bilaterale româno-maghiare, aspectele economice și consolidarea Parteneriatului strategic dintre România și Ungaria.

Am avut o întrevedere cu Președintele Ungariei, Dr. Tamás Sulyok, în marja Summitului Inițiativei celor Trei Mări de la Vilnius. Am discutat despre relațiile noastre bilaterale și economice, precum și despre Parteneriatul strategic dintre România și Ungaria, a scris Klaus Iohannis pe X.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la reuniunea I3M şeful statului va pleda pentru eficientizarea în continuare a Iniţiativei şi obţinerea de rezultate concrete, în special în ceea ce priveşte îmbunătăţirea conectivităţii strategice regionale pe axa Nord – Sud.

De asemenea, Iohannis va evidenţia relevanţa în creştere a I3M şi potenţialul său valoros, inclusiv în contextul în care tot mai multe state din regiune şi la nivel global îşi manifestă interesul pentru implicarea în această platformă.

Președintele României va aborda, totodată, perspectiva stimulării conectivității cu Ucraina și Republica Moldova, ambele fiind state participante asociate ale Inițiativei, ca urmare a deciziilor luate la Summitul de la București.

 

CITEȘTE ȘI:

Iohannis, discută cu Zelenski, la Vilnius/„Am reiterat SPRIJINUL pentru Ucraina”/Zelenski: Apreciem poziția României față de tranzitul mărfurilor

Klaus Iohannis: Investiția în EDUCAȚIA FINANCIARĂ este o investiție în viitorul nostru economic