La 99 de ani, Quintus le arată liberalilor cine ar trebui să fie șeful partidului

Publicat: 26 07. 2016, 09:32

This browser does not support the video element.

„Eu am spus de la început că acest Congres trebuie să îl facem așa cum am hotărât, anul viitor, după ce consolidăm bine teritoriul și pentru ca până atunci să găsim soluția conducătorului unic al partidului care nu este o treabă ușoară”, a afirmat președintele de onoare al PNL.

El a arătat că președintele unic al PNL poate să provină din cele două formațiuni sau chiar din afară.

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar fi o varintă pentru președinția partidului, Ionescu Quinitus a spus că îl place foarte mult pe actualul premier.

”Îmi place foarte mult domnul Cioloș. Un ardelean așa cum îi știu eu, serios, modest, priceput, dar asta depinde de el dacă vrea să vină în fruntea unui partid și mai ales în fruntea partidului nostru”, a menționat el.

Cât privește posibilitatea ca Dacian Cioloș să fie premierul susținut de PNL, seniorul liberal a subliniat că îl vede pe actualul prim-ministru la conducerea Executivului și după alegerile parlamentare, cu mențiunea că ”ar trebui ca guvernul viitor să fie un guvern politic”.

Întrebat dacă sunt și alți miniștrii din Guvernul Cioloș care ar putea veni în PNL, Mircea Ionescu Quintus a afirmat că ”probabil câțiva dintre ei se obișnuiesc și mai au timp să facă experiență”.