Măcel fără pierderi omenești la Mediu, anunță Fechet. Dispar doar agenții și posturi. Directorii de pripas vor face un pas în spate pe grilă

Măcel fără pierderi omenești la Mediu, anunță Fechet. Dispar doar agenții și posturi. Directorii de pripas vor face un pas în spate pe grilă
Publicat: 29/11/2023, 19:57
Actualizat: 30/11/2023, 10:46

Restructurarea Ministerului Mediului se va face fără concedieri. Vor dispărea agenții, directorii acestora vor fi retrogradați pe posturi acceptabile, iar digitalizarea va revoluționa relația dintre minister și beneficiarii serviciilor acestei instituții, reafirmă Mircea Fechet.  Va exista o singură entitate în instituție care va elibera avize de mediu, în așa fel încât diferitele agenții din subordine să nu se mai calce pe picioare în ceea ce privește atribuțiile, reanunță ministrul Fechet revoluția de la Mediu.

„Nu vreau să scap această oportunitate, cererea de reformă administrativă cerută de premier, pentru a face curat în minister”, anunța acum o lună Fechet. Restructurarea instituției, conform atât declarațiilor ministrului, cât și surselor Gândul, stătea doar în acordul la nivel politic.

Mircea Fechet a promis „o reducere foarte ambiţioasă”, la nivelul demnitarilor, la cel al funcţiilor de conducere şi la nivelul entităţilor aflate în coordonarea şi subordonea Ministerului Mediului, însă mai important este faptul că instituţia va trece printr-un amplu proces de digitalizare.

Va exista o singură entitate care va reglementa, va emite avize, acorduri de mediu şi alte astfel de autorizaţii, la fel cum va exista o singură entitate care va face control de mediu. Suntem la stadiul la care scriem legislaţia primară, respectiv ordonanţa de urgenţă de reorganizare a acestui minister. Avem şapte entităţi care urmează să fie reorganizate, din subordine, pot să spun că niciuna nu va scăpa de reorganizare.

Vor dispărea posturi și agenții, nu și angajați

„În cele şapte entităţi care urmează să fie reorganizate, din subordine, pot să spun că niciuna nu va scăpa de reorganizare, (…) transmit un mesaj public către toţi angajaţii Ministerului Mediului, pentru că există o preocupare în acest sens, să-i anunţ că, în opinia mea, nimeni nu ar trebui să-şi piardă pâinea, ne propunem să facem reorganizarea de aşa măsură încât să eficientizăm, pe de o parte, procesul administrativ fără să fie nevoie să concediem oameni, la fel cum îmi doresc ca niciun om să nu fie în situaţia în care să meargă acasă cu mai puţini bani decât câştiga până acum, bineînţeles, pentru aceeaşi muncă”, a afirmat Mircea Fechet, la finalul şedinţei de Guvern, întrebat ce demersuri a făcut privind reorganizarea Ministerului Mediului, după solicitarea premierului Ciolacu şi dacă vor fi concediaţi oameni.

Vom tăia funcţiile de conducere, bineînţeles că persoanele care nu or să mai deţină funcţie de conducere şi or să treacă pe posturi inferioare sau chiar de execuţie, bineînţeles că vor fi plătiţi în conformitate cu grila de salarizare.

Mediul, un minister cu 72 directori, preşedinţi, vicepreşedinţi, comisari şefi

Chestionat câte funcţii de conducere sunt în prezent în minister şi în entităţile pe care le coordonaţi şi câte vor fi tăiate, ministrul Mediului a răspuns: „Depinde ce înţelegeţi prin funcţii de conducere”. „Dacă ne referim la funcţii de conducere şi la entităţi cu personalitate juridică, avem, în acest moment, 72 de astfel de funcţii, respectiv: directori de entităţi cu personalitate juridică, demnitari, preşedinţi, vicepreşedinţi, comisari şefi ş.a.m.d”.

„Dacă discutăm de numărul total al posturilor de conducere din Ministerul Mediului, acolo deja discutăm de câteva sute, însă vă pot spune că voi fi unul dintre primele ministere care va veni cu o propunere concretă de reorganizare şi de eficientizare a activităţii”, a mai explicat Mircea Fechet.

Citiți și: VIDEO | Reforma Mediului, reorganizare și digitalizare. Vor dispărea agenții, posturi, vor fi reduse costurile, promite ministrul Fechet

VIDEO | Nici la Mediu nu erau cunoscute neregulile de la depozitul GPL din Crevedia. Ce declară ministrul Mircea Fechet

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto