Macovei: Nu candidez pentru nicio funcție la Convenție; Îi voi susține pe Preda, Voinescu, Paleologu

Publicat: 27 06. 2012, 15:36
Actualizat: 31 07. 2014, 14:04

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a decarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că la Convenția partidului nu va candida pentru nicio funcție de conducere în PDL, că îi va susține pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Paleologu și pe toți cei care „vor revigorarea și reformarea PDL”.

Ea a precizat că se va implica în acțiunea de coalizare a forțelor de dreapta.

„Nu candidez la aceste alegeri interne pentru nicio funcție de conducere în PDL. Îi voi susține pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Paleologu și pe toți cei care vor revigorarea și reformarea PDL. Mă voi implica în acțiunea de coalizare a forțelor de dreapta și voi participa în campania electorală, alături de colegi care împărtășesc aceleași principii și care au identificat același adversar comun: USL și pericolul restaurației”, a spus Monica Macovei.

Pe de altă parte, Macovei suține că, în funcție de evaluările ulterioare, va decide dacă va cere încrederea membrilor PDL la Convenția Națională din 2013.

Democrat-liberalii se vor reuni pe 30 iunie într-o ședință a Convenției Naționale Extraordianare a partidului, în care vor alege noua conducere a PDL și noul președinte al partidului. Singurul candidat pentru funcția de președinte al PDL este Vasile Blaga.