MINISTRUL LASZLO BORBELY A DEMISIONAT

MINISTRUL LASZLO BORBELY A DEMISIONAT
Scandalul de corupție l-a făcut să recurgă la această soluție.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a demisionat în această dimineață după o discuție cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, au declarat, pentru gândul, surse guvernamentale. Favorit pentru a prelua funcția de ministru al mediului este deputatul UDMR, Attila Korodi, care a mai ocupat acest portofoliu.

Premierul Ungureanu a anunțat ulterior că a luat act de demisia lui Borbely și că va prelua interimatul la Mediu.

„Am avut o discuție și cu președintele Băsescu

Laszlo Borbely a declarat că a luat decizia de a demisiona când a aflat despre demersurile DNA din presă. El a susținut că singurul motiv pentru care a recurs la acest gest a fost ca să nu planeze nicio suspiciune asupra guvernului.

„În 20 de ani nu poți fi altfel decât ești: să fii corect, să organizezi un minister, să reprezinți România. Nu cred că pe termen mediu sau lung nu își dă seama fiecare cu cine are de-a face. Stau drept și astăzi, am stat drept și ieri și față de oricine. Atunci când am aflat de comunicatul DNA am luat decizia să demisionez, nu pentru că aș avea motive. Refuz cu tărie orice acuzație și sper că îmi voi dovedi nevinovăția. Ca să nu planeze nicio suspiciune asupra guvernului am decis să demisionez„, a spus fostul ministru. El a precizat că a avut o discuție și cu președintele Traian Băsescu.

Decizia lui Borbely vine după ce ieri DNA a cerut Parlamentului avizul pentru începerea urmăririi sala penale pentru trafic de influență și fals în declarațiile de avere.

Premierul Ungureanu a discutat, miercuri seara, la telefon cu ministrul Mediului, care se afla la Cluj, cei doi convenind să se întâlnească în cursul zilei de joi pentru a discuta despre acuzațiile DNA.

În discuția avută cu șeful Guvernului, Borbely și-a exprimat intenția de a studia dosarul care i-a fost întocmit pentru a afla acuzațiile formulate de Direcția Națională Anticorupție (DNA) și abia după aceea să aibă o întâlnire cu primul-ministru.

În timpul zilei, Mihai răzvan Ungureanu a discutat cu liderii UDMR, Kelemen Hunor și Marko Bela. Ulterior, președintele UDMR, Kelemen Hunor a avut o discuție, la Cluj, cu Laszlo Borbely, la finalul căreia cei doi au refuzat să facă declarații.

Inchide