Ministrul Muncii: De la 1 iulie vor fi plătite noile indemnizații pentru mame

Publicat: 22 05. 2016, 11:41
Actualizat: 13 12. 2019, 13:40

„Ceea ce e foarte important e că săptămâna viitoare ieșim în dezbatere publică cu normele de aplicare. Oricine e în această situatie să verifice normele, să vadă dacă întelege ceva din ele – noi zicem că sunt destul de clare”, a declarat, la emisiunea După 20 de ani, de la ProTv, ministrul Muncii.

El a precizat că noile prevederi se aplică și mamelor care sunt în concediu fără plată sau s-au întors la serviciu, iar detaliile vor fi publicate în dezbatere publică, săptămâna viitoare.

Întrebat despre finanțare, Dragoș Pâslaru a precizat că aceasta se va realiza în urma rectificării bugetare. „Până nu exista actul legislativ și bugetul rectificat, rămâne o probabilitate. Să nu uităm ca acești bani sunt la concurență cu alții pe care trebuie să-i dăm pentru că în Parlament se adoptă diverse lucruri mai mult sau mai putin ghidușe. Asta e o problemă serioasă, e vorba de natalitate, de creșterea numărului de locuri de muncă”, a adăugat ministrul Muncii.

Legea privind creșterea indemnizației pentru mame a fost adoptată în luna aprilie 2016, după mai multe luni de dezbatere și tensiuni între Parlament și Guvern. Ulterior promulgării, premierul Dacian Cioloș a menționat că Guvernul nu are bani pentru astfel de majorări și a solicitat Parlamentului să indice sursa. În cele din urmă, premierul a venit cu asigurări că legea va fi pusă în aplicare.