Ministrul Transporturilor: În luna mai trebuia să plătim Bechtel 240 milioane lei și am găsit în conturi doar 90 milioane

Publicat: 02 06. 2012, 13:50
Actualizat: 02 06. 2012, 13:50

 

Ovidiu Silaghi, actualul ministru al Transporturilor și Infrastructurii, a declarat vineri că banii ce ar trebui folosiți în scopul reabilitării și dezvoltării rețelei de drumuri din țară pe care i-a găsit în conturile ministerului în fruntea căruia se află sunt foarte puțini, scrie Agerpres.

Exemplul pe care Silaghi l-a oferit este cel legal de autostrada Transilvania, pentru care nu a putut plăti în totalitate către compania Bechtel, cea care se ocupă de executarea lucrărilor, tranșa aferentă lunii mai.

„În luna mai trebuia să plătim o factură de 240 milioane și am găsit în conturi doar 90 milioane”, a declarat ministrul, în timpul unei vizite la Andreiașu de Sus, Vrancea, comună pe care a vizitat-o pentru a constata pagubele produse de inundațiile din ultima vreme, când apele râului Milcov au distrus o porțiune din Drumul Național 2M.

„Vom face lucrările de reparații aici, dar nu știu ce soluții vom avea pentru repararea drumului. Sper să reușim să găsim banii la rectificare”, a adăugat ministrul Transporturilor

De asemenea, ministrul a declarat că continuarea reabilitărilor la DN 2D se va face în baza unei anexe la contractul inițial, lucrări ce urmează a fi decontate din bugetul următorului mandat ministerial.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a mai declarat și că o parte dintre miniștrii PDL au „băgat contracte în buzunar”. „La Bihor a fost semnat un contract, iar acum ministrul Dezvoltării caută contractul și nu-l găsește nicăieri”, a afirmat Ovidiu Silaghi

Ministrul Transporturilor a vizitat mai multe drumuri naționale din Vrancea. El a mers pe DN 2 D (Focșani – Târgu Secuiesc), pe DN 2 M (Focșani Andreiașu) și pe DN 2N (Focșani Dumitrești).