Motivul bizar pentru care Antonescu scoate presa din sală la ședințele despre noua Constituție: de ce se teme Crin

Publicat: 27 02. 2013, 18:23
Actualizat: 13 08. 2014, 09:03

Președintele Comisiei pentru revizuirea Constituției, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că prezența non-stop a televiziunilor la lucrările comisiei ar afecta lucrările, deoarece naște dorința unor parlamentari de a se „auzi vorbind” la televizor.

Antonescu a fost întrebat dacă decizia în cazul accesului presei la lucrările Comisiei de revizuire a Constituției va fi menținută.

„Voi pune această problemă (a accesului presei pe timpul lucrărilor din Comisie – n.r.) tuturor colegilor și decizia se va lua la nivelul Comisiei. Deci, să distingem încă o dată, vă rog, foarte bine între transparența lucrărilor – cu alte cuvinte comunicarea prin intermediul presei a tot ceea ce s-a decis, a tot ceea ce s-a propus, a tuturor punctelor de vedere – și prezența non-stop a presei la desfășurarea lucrărilor, dintr-un motiv foarte simplu. Prezența presei deși este întotdeauna plăcută, întotdeauna naște în noi bucurie, mai naște și alte lucruri, mai naște și dorința de a vorbi foarte mult ca să ne auzim și poate să fim transmiși la televiziune – ceea ce iar e foarte bine, dar afectează propriu-zis mersul lucrărilor”, a explicat Antonescu.

Calendarul modificării Constituției

Comisia pentru revizuirea Constituției a „schițat”, miercuri, calendarul modificării legii fundamentale, astfel încât, până în 11 martie, grupurile parlamentare să poată veni cu propuneri pe teze. Totodată, președintele comisiei, Crin Antonescu, a anunțat că s-a decis ca 15 mai să fie termenul până la care pot fi făcute propuneri de revizuire a Constituției, inclusiv de Forumul Constituțional.

„Am decis ca următoarea ședință să aibă loc pe 13 martie, iar până pe 11 martie să primim propuneri pe teze de la grupurile parlamentare. De fapt, orice parlamentar poate face propuneri. Până pe 15 mai, vrem să avem toate propunerile pe articole și cele din partea societății civile, prin intermediul Forumului Constituțional”, a declarat Anontescu, la finalul ședinței de la Palatul Parlamentului.