Năstase critică dur mandatul lui Ponta ca președinte PSD: „Succesiuni de coabitări, uniuni personale, numiri în guvern fără consultarea partidului”

Publicat: 24 07. 2015, 13:24

Adrian Năstase susține că votul din Comitetul Executiv a fost „un vot împotriva unui anumit mod de a face politică de partid”, criticându-l astfel pe Victor Ponta.

„S-a concentrat pe activitatea de guvernare și a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai funcționat. Ședintele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitări, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernării), fără corecții ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidențiale, numirile guvernamentale fără o consultare în partid, transformarea congresului anunțat în Consiliu Național și apoi încercarea de amânare a Congresului până în 2017 au fost doar câteva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea”, este poziția exprimată de Adrian Năstase pe blogul său.

Comitetul Executiv de miercuri l-a ales pe Liviu Dragnea să preia funcția rămasă vacantă după demisia lui Ponta, deși premierul a încercat să o impună pe Rovana Plumb.

Adrian Năstase îl avertizează pe Liviu Dragnea că trebuie să gestioneze în perioada următoare relația cu UNPR, care devine principalul competitor al PSD pentru voturile stângii.