Nicușor Dan: Se vede cu ochiul liber de ce avem traficul imposibil din București / Am făcut o radiografie a transportului în comun direct de pe teren – VIDEO

Publicat: 29 07. 2020, 20:39
Actualizat: 29 07. 2020, 20:44

Nicușor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR la Primăria Capitalei, a declarat, într-o postare pe Facebook, că a făcut o scurtă radiografie a transportului în comun din București și a descoperit care sunt factorii care duc la un trafic aglomerat.

Am făcut o radiografie a transportului în comun direct de pe teren. Se vede cu ochiul liber de ce avem traficul imposibil din București. Pentru că soluțiile alese n-au avut viziune și coerență peste tot. Am ales cele mai importante trasee de pe inelul median al Capitalei.

Frecvența tramvaielor este prea mică pentru volumul de călători, acestea petrec prea mult timp așteptând să treacă intersecțiile, iar dezvoltarea inelului median a fost realizată incomplet, fără a se lua în calcul și mijloacele de transport în comun”a declarat Nicușor Dan.

„Găsim tramvaie care și-au depășit de mult durata de viață”

„Deși avem un depou modernizat, găsim pe trasee tramvaie care și-au depășit de mult durata de viață. Lucruri care trebuie să se schimbe urgent pentru a descongestiona traficul bucureștean!

Vestea bună e că am găsit soluții la specialiști, știm de unde gasim resursele și vom putea să schimbăm lucrurile cu o nouă administrație și o nouă mentalitate”, a mai spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, despre datoriile Primăriei Capitalei

„Administrarea Primăriei Capitalei este o chestiune extrem de serioasă, mai ales în condiţiile financiare în care aş prelua-o. La sfârşitul lui 2019 avea datorii curente de un miliard şi jumătate de lei. acum datoriile ei curente sunt undeva la 2 miliarde şi jumătate de lei, după estimările mele, adică mai mult de jumătate din buget e deja împrumutat. Are o datorie de un miliard de lei a STB-ului faţă de ANAF, are o datorie de o jumătate de miliard a Termoenergetica către Elcen. Situaţia este critică”, a afirmat Nicuşor Dan.