VIDEO | Orban: Florin Cîțu l-a propus pe Dan Vîlceanu la Finanțe pentru că este un apropiat al său și are încredere în el

Publicat: 23 08. 2021, 21:20
Actualizat: 23 08. 2021, 22:41

This browser does not support the video element.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, afirmă că premierul Florin Cîţu l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru funcţia de ministru al Finanţelor pentru că acesta este un apropiat al premierului și are încredere că poate colabora foarte bine. De asemenea, Orban susţine că ar fi putut bloca desemnarea lui Vîlceanu, dacă nu s-ar fi prezentat la sedința, însă acest lucru ar fi „aruncat în aer imaginea partidului”.

„Din respect pentru statut şi pentru ceea ce înseamnă Partidul Naţional Liberal şi funcţionarea statutară, m-am dus să conduc acea şedinţă, pentru că, dacă nu m-aş fi dus, nu se putea organiza acea şedinţă şi iarăşi aruncam în aer imaginea partidului, că preşedintele partidului nu vrea să exercite. Eu sunt un preşedinte care am respectat statutul şi care mi-am exercitat atribuţiile de preşedinte în conformitate cu prevederile statutare, chiar şi atunci când nu mi-a convenit”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la B1 Tv.
Liderul PNL a menţionat că premierul Florin Cîţu l-a propus și în trecut pe Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanţelor, întrucât cesta este un apropiat al lui Cîțu și un premier are tendința de a-si alege la Ministerul Finanțelor, un om care să fie „mâna dreaptă a prim-ministrului”.
„De altfel, premierul Cîţu l-a mai propus o dată pe Dan Vîlceanu în discuţiile şi analizele pe care le-am făcut la constituirea Guvernului, în 23 decembrie. Este un om apropiat în partid, tendinţa ca premierul să desemneze un ministru de Finanţe cu care se înţelege foarte bine este o tendinţă corectă, mâna dreaptă a premierului este ministrul Finanţelor şi din cauza asta orice premier doreşte să desemneze în poziţia de ministru al Finanţelor un om apropiat, un om în care are încredere. Deci consider că Florin Cîţu l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru că este apropiat de Dan Vîlceanu şi are încredere în Dan Vîlceanu că poate să colaboreze cu el la Ministerul Finanţelor”, a declarat Orban.