PDL se pregătește de excluderi. Cine este pe lista negră

Publicat: 27 05. 2013, 17:06
Actualizat: 05 07. 2016, 20:06

Europarlamentarul Cristian Preda și fostul ministru de externe Teodor Baconschi au intrat în vizorul conducerii PDL care le pregătește excluderea din partid în cazul în care nu vor pleca ei de bună voie. O decizie se va lua săptămâna viitoare, luni, în ședința Biroului Permanent Național, a anunțat liderul democrat-liberalilor Vasile Blaga, evitând însă un răspuns tranșant la întrebarea dacă va propune excluderea „disidenților”, din ce în ce mai vocali în ultima perioadă. 

„Noi am spus de fiecare dată: toate la timpul lor. Timpul se apropie, pentru că, dacă nu se simt așa bine în partid și, sigur, unii își doresc, probabil, din nou demnități naționale și internaționale și îi presează timpul, să ia decizia pe care și-o doresc cât mai repede cu putință în folosul lor și al partidului”, a spus Blaga.

Întrebat dacă acesta este un ultimatum , liderul PDL a răspuns: „Nu o spun pentru prima dată, o spun de o lună și jumătate. Am spus că toate la timpul lor. Concret, unele măsuri le vom lua la Biroul Permanent de săptămâna viitoare”.