Ponta admite că nu poate să facă autostrada Comarnic-Brașov: „Toți îmi spun că a doua zi ne ia DNA-ul”

Publicat: 03 05. 2015, 10:11
Actualizat: 03 05. 2015, 11:12

This browser does not support the video element.

Epopeea porțiunii de autostradă București – Comarnic este departe de a se încheia, deși premierul Ponta promisese că dacă nu se va face până în 2016 nu va mai candida la parlamentare. După ce s-a încercat un parteneriat public privat pentru construirea ei, se pare că și acest plan a picat în ultimul moment.

Premierul Ponta a început să spună că a început să înțeleagă de ce nici guvernele Năstase, Tăriceanu sau Boc nu au reușit să miște lucrurile în direcția construcției de autostrăzi.

Porțiunea Comarnic – Brașov, despre care premierul a spus că și-ar putea da doctoratul, nu are însă o soluție. Ponta afirmă că nu îl poate face un singur guvern.

El susține că toate documentele au ajuns până la faza semnăturii, pe baza unui parteneriat public – privat, dar că s-a promovat o „gândire populistă și stupidă că Ponta vrea să o facă prea scumpă”.

Premierul a recunoscut că același tip de discurs îl avea în 2009, dar că acum a încercat să vorbească cu președintele Iohannis și cu PNL pentru a se ajunge la un consens pe subiect.

Ponta a precizat că, deși soluția pentru Comarnic – Brașov este parteneriatul public – privat, ea se va face cu banii de la buget.

„Dacă mă duc la Transporturi, CNADNR, toți îmi vor spune a doua zi ne ia DNA-ul. Suntem în blocaj, este un blocaj politico-instituțional de înțelegere politică. O vom face din buget, nu din bani europeni. Nu vom avea bani europeni pentru Comarnic – Brașov, nu ni se dau”, a afirmat Ponta la B1 TV.

Potrivit premierului, dacă se va face cu bani de la buget, fondurile alocate vor mări deficitul.