Ponta dă TVR pe mâna PNL, dar are „rețineri” față de susținerea lui Rareș Bogdan la șefia instituției

Publicat: 17 12. 2013, 16:55
Actualizat: 18 12. 2013, 07:03

După vehicularea numelui lui Valentin Nicolau în PSD pentru conducerea interimară a televiziunii publice, premierul Victor Ponta anunță că postul le va reveni „colegilor liberali”. „Propunerea pentru președinte-director general va aparține colegilor liberali. Nu știu să existe o propunere oficială. Deocamdată există una neoficială”, a spus el într-un interviu la Antena 3 cu o zi înaintea ședinței Parlamentului pentru învestirea unui interimar în locul lui Claudiu Săftoiu.

UPDATE

Întrebat dacă numele „neoficial” este cel al jurnalistului Rareș Bogdan, Ponta a confirmat, însă s-a declarat „reținut” în a-l susține.

„Dacă colegii liberali o vor face, o să discutăm atunci. Evident că am rețineri, dar nu cred că e corect să vorbim”, s-a eschivat liderul PSD. În explicația publică pentru aceste rețineri premierul s-a referit la criza financiară care trebuie gestionată în TVR. „Televiziunea publică, anul trecut, a fost în pragul colapsului. Noi am garantat un împrumut destul de mare. Situația actuală este extrem de gravă. Teviziunea publică are un buget de 150 de milioane, preocuparea mea e dacă putem să facem din TVR un serviciu admirat de către români și care să cheltuiască mai puțin în aceste vremuri dificile. Altfel banii pot să-i dau la școli. Radioul public este lider de piață și a făcut profit. Contează foarte mult managementul și nu cred că trebuie să fie într-o zonă privată ca să fie bine condusă”, a comentat el.