Ponta, despre acuzațiile DNA la adresa lui Dragnea: Vreau să cred că nu se mai fac dosare politice

Publicat: 06 09. 2012, 18:09
Actualizat: 05 02. 2019, 05:40

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, în legătură cu acuzațiile DNA la adresa lui Liviu Dragnea, că vrea să creadă că nu se mai fac dosare politice, el precizând că PSD nu este intimidat și anunțând că Dragnea va fi în continuare șeful de campanie al PSD pentru parlamentare.

„Vreau să cred că nu se mai fac dosare politice. În orice caz, nu înseamnă intimidarea noastră pentru 9 decembrie, vă spun de pe acum Dragnea va fi șeful nostru de campanie”, a precizat Ponta în legătură cu acuzațiile DNA la adresa lui Liviu Dragnea în privința referendumului.

„Ce-i ilegal în organiza numărători paralele? Mi-aduc aminte că în 2009 Videanu prezenta public aceste date. E ilegal la USL, dar e legal la PDL? Să ne oprim cu lucrurile astea”, a adăugat Ponta.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îl acuză pe Dragnea că a constituit un sistem național de influență pentru a determina autoritățile publice centrale, județene și locale aflate sub controlul politic al formațiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiții contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen și aprobate corespunzător); obținerea pe căi ilicite de informații, în fiecare oră, despre numărul de persoane care și-au exercitat dreptul de vot și despre modul în care s-a votat în unele secții de votare; practicarea votului multiplu; denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu; practicarea «turismului electoral» – adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secția de votare la care au fost arondați, cât și la alte secții de votare din țară; falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale; falsificarea de semnături ale multor alegători, plecați din țară în momentul referendumului; votul exercitat de minori, interziși judecătorești și persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală; neaplicarea autocolantelor cu mențiunea «VOTAT» pe cărțile / buletinele de identitate ale votanților.