Ponta, despre dosarul „Noaptea Alegerilor”: „Va fi o anchetă politică. Nu tot ce e politic e și penal”

Publicat: 03 05. 2017, 14:08
Actualizat: 03 05. 2017, 17:25

„E logic ca o comisie parlamentară să poată face anchetă în paralel cu Parchetul pentru că procurorii anchetează niște fapte penale prevăzute de Codul penal – lăsând la o parte faptul că nu am înțeles ce anchetează acum, dar poate știu ei mai bine. Eu, de exemplu, nu cred că e o infracțiune în Codul penal că s-au strâns niște oameni acasă la cineva. Parlamentul face anchete politice, că Parlamentul e o structură politică aleasă politic de către cetățenii acestei țări”, a spus Ponta.

„Deci nu se bat cap în cap și nici nu se blochează una pe alta, cum a încercat Parchetul General să o blocheze pe asta. Poate Parchetul nu găsește nimic din punct de vedere penal, dar semnificația politică e foarte mare. Nu tot ce e politic e și penal și ce-i penal e și politic. Asta încercăm să-i explicăm și doamnei Kovesi, că dânsa confuzează mereu politicul cu penalul. Ce politicieni nu-i plac, sunt penali”, a adăugat Ponta.

El a spus că vrea să fie audiat de către această Comisie pentru a se afla cum a ieșit Traian Băsescu președinte în 2009.

„Vreau să vin, să se facă comisia, să mă cheme și ca să lămuresc pentru cei care au nelămuriri. Luni, după alegeri, eu am și plecat din țară, nu știu exact ce s-a întâmplat după. Eu pot să merg și voi merge la comisie să spun tot ce știu legat de până duminică noapte, până luni. După aceea nu mai știu exact ce s-a întâmplat, dar recunosc că aș vrea să aflu ca cetățean al României, ca om care a vrut să nu iasă Băsescu președinte, vreau și eu să știu cum a ieșit, că nu înțeleg nici acum”, a mai spus Ponta.