Ponta instalează prefect la București un procuror recomandat de Oprea

Publicat: 02 04. 2014, 15:37
Actualizat: 19 03. 2015, 22:52

Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi schimbarea din funcție a prefectului Capitalei, Georgeta Gavrilă, cu procurorul DNA Nicolae Petrovan. Dacă Gavrilă era numită cu susținerea PNL, după plecarea liberalilor de la guvernare, postul, deși, teoretic, apolitic, revine UNPR.

„S-a cerut de la CSM de către ministrul de Interne aprobarea, s-a dat aprobarea de către CSM și va fi instalat ca prefect al Bucureștiului”, a arătat Ponta după ședința de Guvern de astăzi.

Tot la propunerea ministrului Gabriel Oprea va fi numit și prefectul din Ilfov. „Au fost propunerile făcute de ministrul de Interne, îndeplinesc condițiile legale și vor fi reprezentanții Guvernului în București și în Ilfov, două instituții importante. Cereți (detalii, n.red.) ministrului de Interne”, a sugerat Ponta, întrebat despre cele două numiri.

Chestionat despre ce îl recomandă pe Petrovan pentru a prelua Prefectura Capitalei, premierul a răspuns inițial ironic. „Îmi place chestia asta. Vocea si talentul. Este magistrat, a discutat cu ministrul de Interne și a acceptat să își asume o funcție dificilă, are toată pregătirea profesională și are și avizul CSM. Mai mult, ce ar trebui să îl recomande?”, a adăugat el.