Ponta, întrebat despre insolvența TVR: Soluția o va lua Consiliul de Administrație. Va urma un proces de restructurare

Publicat: 25 03. 2014, 16:08
Actualizat: 19 05. 2015, 12:54

Premierul Victor Ponta a evitat să recunoască că există o decizie politică luată la nivelul coaliției de guvernare în privința intrării în insolvență a TVR, menționând doar că va susține decizia care va fi luată de noul Consiliu de Administrație, ce urmează să fie votat în Parlament săptămâna viitoare.

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat în exclusivitate pentru gândul că ieri la ședința coaliției s-au discutat trei variante: falimentul TVR, închiderea TVR sau insolvența. Liderul UDMR a precizat că astfel insolvența rămâne singura soluție pentru continuarea activității la postul public de televiziune.

„Pot să vă confirm că soluția de a închide TVR nu este o soluție aplicabilă, soluția corectă care a fost aplicată în cele mai multe țări europene și anume a fuziunii dintre radio și televiziune este o soluție pe care probabil o vom aplica anul viitor, pentru că acum Radioul este pe plus, televiziunea este foarte mult pe minus și dacă le-am uni azi, nu am face altceva decât să băgăm și radioul în faliment. După o perioadă, probabil după un an de zile , dacă are succes și sper si aibă succes procesul de restructurare, soluția pe termen lung este de a avea o singură societate publică de radio și televiziune.
Soluția pe termen scurt va fi propusă de Consiliul de Administrație”, a spus Victor Ponta, care nu a dorit să spună dacă s-a decis în coaliție ca TVR să intre în insolvență.

Președintele director general interimar al TVR, Stelian Tănase, a admis că este posibilă intrarea postului public de televiziune în insolvență pentru a se redresa economic.