Ponta, la conferința brutarilor: „Coabitarea funcționează foarte bine. Eu mă ocup de pâine, președintele de circ”

Publicat: 31 07. 2013, 15:22
Actualizat: 24 03. 2015, 16:05

Concluzia premierului Victor Ponta după contrele dintre Palatul Victoria și palatul Cotroceni legate în principal de CFR Marfă și de gestionarea fondurilor europene a fost una singură: „Iată coabitarea funcționează foarte bine. Eu mă ocup de pâine, președintele de circ, țara va fi mulțumită”. În calendarul lui Ponta, „președintele mai are un an de sabotaj”.

Mesajul lui Ponta a fost lansat la o Conferință Națională a Morarilor și Brutarilor, unde premierul fusese invitat să vorbească despre reducerea TVA la pâine de la 1 septembrie.

Cât despre această măsură, privită încă cu mari rezerve de oficialii FMI în sensul neîncrederii că astfel se va reduce evaziunea fiscală, Victor Ponta a fost optimist. „Când a crescut TVA de la 19% la 24%, încasările din TVA au crescut cu 1,5%. Nu ține calculul matematic cu realitatea de zi cu zi”, a spus el.

Primul ministru a admis totodată că a ținut cont și de impactul electoral. „Între yahturi și ceasuri și pâine am ales pâinea. dacă am ales greșit, voi fi sancționat la vot. dacă nu, voi câștiga”, a comentat el.

Ponta a susținut la conferința brutarilor și că diminuarea evaziunii fiscale este o condiție pentru a putea menține această facilitate și a extinde diminuarea taxei și la alte alimente, precum produse din carne.