Ponta: „Președintele, premierul, ministrul Justiției, să aibă un rol formal în numirea procurorilor”

Publicat: 09 08. 2012, 13:05
Actualizat: 14 08. 2012, 23:47

Premierul Victor Ponta, care asigură interimatul la Ministerul Justiției, a declarat, joi, că funcțiile politice, președintele, premierul, ministrul Justiției trebuie să aibă un rol formal în numirea procurorilor, în viața justiției, subliniind că el crede foarte mult în independența magistraților.

Ministrul interimar al Justiției, premierul Victor Ponta, a spus, că a avut o discuție cu secretarii de stat de la MJ pentru a vedea care sunt problemele instituției.

„Din păcate, sunt foarte multe probleme, evident moștenite de foarte mult timp”, a adăugat Ponta.

Premierul a spus că el crede foarte mult în independența magistraților și, în opinia lui, funcțiile politice, președintele, premierul, ministrul Justiției trebuie să aibă un rol formal în numirea procurorilor, în viața de zi cu zi a justiției.

Ponta a mai spus că Ministerul Justiției are un buget insuficient pentru buna funcționare a instituției, precizând că banii s-au epuizat în luna mai.

Premierul a ținut să precizeze că nu este un reproș la adresa fostului ministru al Justiției Cătălin Predoiu pentru că a cheltuit toți banii până în luna mai, pentru că aceștia au fost foarte puțini, ci este un reproș la adresa modului în care s-a asigurat finanțarea pentru MJ.

Ponta a adăugat că 35 de milioane de lei pentru modernizarea instanțelor judecătorești „reprezintă câteva picături într-un ocean de necesități”.