Ponta spune că nu știe de negocierile „Doi și’un sfert” în numele statului în afacerea Rompetrol

Redactor:
Anca Simina
Ponta spune că nu știe de negocierile „Doi și’un sfert” în numele statului în afacerea Rompetrol
Premierul Victor Ponta nu a dorit să comenteze implicarea serviciului special al Ministerului de Interne, cunoscut ca "Doi și-un sfert" ca reprezentant al Guvernului în negocierile pentru recuperarea creanțelor Rompetrol, în perioada 2010-2011.

Premierul Victor Ponta nu a dorit să comenteze implicarea serviciului special al Ministerului de Interne, cunoscut ca „Doi și-un sfert” ca reprezentant al Guvernului în negocierile pentru recuperarea creanțelor Rompetrol, în perioada 2010-2011.

„În 2011 nu eram într-o funcție care să îmi permită acces la ce făcea DGIPI. Nu comentez ce nu cunosc”, a explicat pri-ministru întrebat de gândul cum vede această implicare.

Direcția de Protecție Internă a Ministerului de Interne, fostă DGIPI, a primit la finalul anului 2010, în timpul Guvernului Emil Boc, mandat de a negocia, în numele statului recuperarea a 517 milioane de euro, considerate de Executiv restanțe ale Grupului Rompetrol N.V. față de biugetul de stat, a explicat la INTEVIURILE GÂNDUL șeful OPPSI, Gabriel Dumitrașcu. Informația a fost confirmată, voalat, de ministrul de Interne de la acea vreme, Traian Igaș.

DGIPI a fost scoasă din joc în martie 2012, fiindu-i schimbat atunci și șeful de la acea vreme, Cristian Lățcău.

DGIPI a fost transformată, în prima ședință a Guvernului Ponta II din decembrie 2012, în Departament, trecând practic în puterea instituțională directă a premierului.

După zece ani și șapte Guverne statul va încasa efectiv doar 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care a creditat Rompetrol în 2003, pentru rafinăria Petromidia în jurul căreia Dinu Patriciu și-a construit afacerea în anii 2000. Cu perspectiva incertă că, din cei 18% cu care rămâne acționar în companie, va scoate în următorii ani profit.

DĂ LIKE PAGINII GÂNDUL EXCLUSIV PENTRU JURNALISM DE CALITATE: REPORTAJE, ANCHETE, ANALIZE ȘI COMENTARII, NUMAI PE GÂNDUL EXCLUSIV

Inchide